Datum: 19.10.2022 18:00:46 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sevanja vseh vrst nas ubijajo
Verjetno niste pomislili, da imate na dosegu roke rastlino, ki zmanjša negativne vplive sevanja in vas pozdravi najhujših bolezni
Pogosta uporaba mobilnih telefonov, pa tudi izpostavljenost brezžičnemu internetu, telefonskim baznim postajam in kopici drugih virov sevanja, rojeva vrsto bolezni, ki jih človeštvo prej ni poznalo. Če smo izpostavljeni sevanju, nastanejo v telesu prosti radikali, ki so zametek rakastnih obolenj, zato je zelo pomembno, da te radikale čim prej nevtraliziramo. Zelo učinkovita snov za to je karnosol oziroma karnosolična kislina, ki se je izkazala za zelo učinkovito sredstvo tudi pri boju z rakom na jetrih, ledvicah, črevesju in pljučih.

In kje najdemo največ karnosola?

V rožmarinu.

Rožmarin so kot zdravilno zelišče cenili že stari Grki in Rimljani. Rožmarinovo kadilo je bilo posvečeno Afroditi, boginji ljubezni. Danes se največ uporablja v francoski in italijanski kuhinji, v medicini pa ugotavljajo, da ima rožmarin dve sestavini, ki jih ne najdemo nikjer drugje in, ki sta zelo zanimivi zlasti za zdravljenje rakavih obolenj. Poleg karnosola je tu še rosmanol, ki pa deluje predvsem na tumorje in razraščanje metastaz.

Priporočljivo je, da bi vsakih tri dni popili rožmarinov zvarek. Pripravite ga tako, da vzamete pol žličke svežega rožmarina na drobno nasekljanega, ki ga prelijete z decilitrom vrele vode. Pustite stati 5 do 10 minut, nato pa (neprecejeno) popijte. Na tak način boste dobili največ koristnih sestavin v telo.

Vendar bodite previdni. Rožmarin ima tudi svojo negativno plat. Škodljiv je lahko za epileptike, pa ljudi z visokim krvnim tlakom, nosečnice, draži kožo, še posebej, če ste izpostavljeni soncu. Prav tako ni primeren za otroke, še posebej ne hiperaktivne.

A naj vas to ne prestraši. Rožmarin lahko brez skrbi dodajate jedem, občasno popijete tudi kak čaj. To bo vašemu zdravju zagotovo koristilo.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021