Datum: 21.9.2022 6:59:26 - Rubrika: Zdravje, lepota
Zdravilo proti visokemu pritisku, ki vam prihrani pot do lekarne
Prednost domačih receptov je v tem, da so naravni in zato manj škodljivi zdravju.
že res, da sodi povišan krvni pritisk med najbolj razširjene bolezni današnjega časa, a to ne pomeni, da tradicionalna ljudska medicina ne pozna zdravila tudi zoper to nadlogo. Največji problem te bolezni je, da ne boli, da nima vidnih simptomov in prav zaradi tega, ker mnogi ne zdravijo visokega pritiska, se pogosto konča zelo tragično. Raziskave kažejo, da več kot polovica ljudi s povišanim krvnim pritiskom sploh ne ve za svoj velik problem.

Za pripravo domačega zdravila potrebujete:
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 žlica maka
  • 1 žlica kurkume
  • 2 žlici medu
Priprava:

Priprava je preprosta. Semena in kurkumo zmeljite v kavnem mlinčku ali mlinčku za začimbe. Šele na to dodajte med in vse skupaj dobro premešajte. Iz dobljene mase oblikujte 4 do 5 kroglic, ki jih lahko hranite v hladilniku. Pazite le, da ne pridejo v stik s plastiko ali kovino (ali folija in plastične posodice).

Dovolj je namreč, če pojeste eno kroglico na dan (lahko jih jeste zjutraj na tešče, ali pa zvečer pred spanjem). ob tem je treba poudariti, da je pritisk bolezen, ki se počasi stabilizira, zato boste na prve rezultate morali počakati nekaj dni.

Kaj je skrivnost tega recepta?

Le redki vedo, da je kurkuma prišla v naše kraje istočasno s poprom in žafranom, največ zaslug za to pa ima pomorščak Vasco da Gama. Vse do leta 2006 je veljala za precej eksotično začimbo, potem pa so v poslovnem časniku Wall Street Journal objavili vestičko o posebnostih indijske prehrane (Kurkuma je superzdravilo, če jo znate pravilno uporabiti). Od takrat je predvsem zahodni del sveta navdušen nad učinki kurkume. Dokazano zdravi raka, preprečuje levkemijo pri otrocih, izjemno učinkovita postane v kombinaciji s čilijem in kajenskim poprom (uravnava prebavo), zanimiva kombinacija je tudi krukuma in cvetača ...

Podobno učinkovita so tudi ostala semena v tokratnem receptu, skupna značilnost pa je, da dajejo telesu energijo, ga čistijo in uravnavajo prebavne procese. Veliko nutricistov in zdravnikov ve, da tričetrt bolezni nastane v želodcu.

Medene kroglice iz semen in kurkume lahko jeste tudi preventivno, le za ljudi, ki imajo težave s trombociti, in nosečnice te kroglice niso priporočljive.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021