Datum: 29.8.2021 12:36:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
Naravni način za širjenje ven
Če imate dobro prekrvavitev, potem celice v telesu dobro delajo, ker imajo stalen dotok hrane in odtok odpadnih snovi. Če ta sistem ne deluje, imate resen problem.
Ožilje je sistem, ki bi mu morali posvečati več pozornosti. Ne samo, da celice v telesu na tak način dobijo energijo, ožilje ima tudi velik čistilni efekt. Ko pride do bolezni, je običajno že prepozno, zato je za dobro prekrvavitev potrebno skrbeti veliko prej. Eden od naravnih načinov, kako izboljšati prekrvavitev in povečati elastičnost ven, je prav metoda z zelenim paradižnikom.

Postopek je razmeroma preprost in učinkovit, rezultati pa so vidni takoj. Zelen, še nezrel paradižnik namreč narežite na kolobarje in jih položite na mesto, kjer bi želeli izboljšati prekrvavitev (običajno so to mesta, kjer se pojavljajo krčne žile, sledi popokanih kapilar ...). Vse skupaj precej na tesno zavežite s povojem in poskusite vztrajati tako dolgo, dokler na koži ne boste čutili pekoč občutek. Takrat povoj odstranite in sperite s hladno vodo.

Če se pekoč občutek ne pojavi, potem nosite obkladek vsaj eno uro, nato pa ga zamenjajte z novim. To ponavljajte vsaj 5-krat na dan.

Kapilarne mreže, vozlišča, otekanje in bolečine v venah bodo izginili že po nekaj dneh.

Paradižnik namreč v svojih semenih vsebuje snov, ki je po učinku podobna aspirinu, oziroma acetilsalicilni kislini. Ta kislina je antikoagulant, ki redči kri. Poleg tega ima paradižnik veliko flavanoidov, ki krepijo stene žil.

In še nasvet: če ne morete dobiti zelenega paradižnika, lahko uporabite tudi zrelega, rdečega. Učinek je nekoliko slabši, vendar si obkladek naredite zvečer in ga imejte na obolelem mestu čez noč.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021