Datum: 18.7.2023 16:51:05 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila z neverjetnim razstrupljevalnim učinkom
Zelo pomembno je, da se naše telo ne zakisa, ker je to lahko začetek neprijetnih bolezni. Zato bodite pozorni in čez dan jejte čim več hrane, ki ima alkalne učinke.
Zakisanost telesa je večji problem, kot si mislimo. Je posledica nepravilne in industrijsko pripravljene hrane, poleg tega pa kislina v želodcu zmanjšuje moč vitaminov in mineralov ter zavira delovanje nekaterih organov. Alkalna hrana je najboljše čistilo za telo.

Predstavljamo vam 7 skupin, ki na prvi pogled ne delujejo alkalno, vendar pa svoje pozitivne učinke razvijejo šele v želodcu v kislem okolju.

Top 7: pasijonke, ananas, rozine, slive
Za vsa ta živila je značilno, da znižujejo krvni tlak, izboljšujejo krvno sliko, so bogata z antioksidanti in vitamini A, B in C, poleg tega pa so bogata z L-karnitinom, ki uporablja maščobo kot vir energije (pomaga pri hujšanju). Sokovi iz teh sestavin so izredno učinkoviti pri celičnem razstrupljanju.

Top 6: radič, kivi
Oba imata pH 8,5, sta bogata s flavonoidi in imata močne antioksidativne lastnosti. Če se želite izogniti kislemu občutku v želodcu po jedi, potem pred kosilom pojejte kivi, ali dva, solata iz radiča pa bo v želodcu nevtralizirala vse negativne učinke.

Top 5: kreša in šparglji
Oba vsebujeta veliko aminokislin, ki so pomembni za delovanje živčevja, poleg tega pa vsebujeta veliko železa in kalcija. Najbolje ju je jesti surovo, v solati in zmešano v kakšen namaz.

Top 4: Limeta, mango, melona, papaja in peteršilj
To je skupina živil, ki imajo pH 8,5, so naravni diuretiki in so zelo učinkoviti pri čiščenju ledvic. Poleg tega imajo veliko vitaminov in mineralnih snovi, alkalne lastnosti pa se tvorijo med prebavo. Mnogi tej skupini živil pravijo tudi dimnikarji črevesja.

Top 3: agar-agar
Gre za želatino izdelano iz morskih alg s pH 8,5. Vsebujejo veliko železa in kalcija, je lahko prebavljiva in ima daleč največ vlaknin med vsemi živili.

Top 2: lubenice
Lubenice imajo pH 9,0. So zelo alkalne, so rahel diuretik in odličen vir likopena, beta karotena in vitamina C. Vsebujejo 92 % vode in zato delujejo zelo čistilno. Ker vsebujejo veliko vlaknin so zelo dobre pri čiščenju črevesja.

Top 1: limone
Limone so na samem vrhu seznama alkalnih živil, poleg tega pa zaradi elektrolitskih lastnosti pomagajo pri celi vrsti bolezni (prehladu, gripi, kašlju). So naravni antiseptik, zelo dobro celijo raje, razstrupljajo telo in pomagajo pri regeneraciji jeter. Limonin sok na tešče je najboljša popotnica za začetek dneva.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021