Datum: 19.9.2021 16:54:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
10 živil za jesensko razstrupljanje
Razstrupljanje telesa ni modna muha, pač pa priložnost, da iz telesa spravimo strupe. Če le imamo ustrezno prehrano.
Objavljamo seznam najučinkovitejših živil, ki nam lahko koristijo pri razstrupljanju in, ki bi jih morali pogosteje jesti. Razstrupljanje ni koristno samo takrat, ko smo bolni, še bolj je pomembno, da čistimo telo, da ne bi zboleli. Mnogi tudi spodaj našteta živila postavljajo na seznam super živil, ker so njihovi pozitivni učinki vsestranski.

1. Avokado
Avokado ima zelo veliko rastlinskih beljakovin in nenasičenih maščob, zato je dober za srce in ožilje, celi notranje poškodbe in je bistven za detoksifikacijo jeter.

2. Brusnice
Imajo izredno veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred poškodbami in nestabilnimi molekulami oziroma prostimi radikali. Vse so so namreč simptomi, ki v skrajni fazi povzročijo raka. Preprečujejo tudi okužbe sečil, urejajo prebavo, še posebej odvajanje vode, urina.

3. Zelje
Zelje ima visoko vsebnost žvepla, glukozinolator, ima veliko vitaminov, vlaknin in še posebej mineralov, kar je bistvenega pomena za ohranjanje črevesne flore.

4. Limone
Začnite dan s sokom svežih limon, ker vas bo po kozarcu nesladkane limonade minila vsa lakota. Zelo dobro med drugim tudi ščitijo jetra, veliko vitamina C in antioksidantov pa izredno dobro topi in pomaga odstranjevati kemikalije iz telesa. Lupine limon, če so bio pridelane, so običajno bolj zdravi, kot si mislite.

5. Brokoli
Zelo pomembno je, da veste, da gre za domač brokoli, ki je je najboljši surov. Je izredno učinkovit preprečevalec razvoja bolezni raka, metastaz, tumorjev ... Brokoli vsebuje dvakrat več vitamina C, kot pomaranče. Pri brokoliju je pomembno tudi to, da vsebujejo encime, ki urejajo in pospešujejo prebavo.

6. Česen
Škoda, da ima tako močen volj, ker bi ga sicer pogosteje uporabljali. Mnogi zato raje uporabljajo izvlečke. Česnovo olje je zelo zdravilno.

7. Rdeča pesa
Surova je sicer boljša za kuhanje, a pesa med drugim vsebuje tudi betacianinov, ki daje pesi značilno barvo, v resnici pa je to izredna razstopina za bolj proti raku, pospešuje delovanje jeter in žolča.

8. Grenivke
Čeprav grenivke vsebujejo veliko sadnega naravnega sladkorja. Dobre so pri shujševalnih dietah, vendar raziskave kažejo, da bi za viden učinek hujšanja vsak dan morali pojesti 40 grenivk. So pa grenivke pomembne, zato, ker st že dve na dan lahko izredno učinkovita zaviralca rakastih bolezni.

9. Sončnična semena
Imajo visoko vsebnost vitamina E, semena pospešujejo razstrupljanje jeter, znižujejo holesterol, telesu dajejo energijo ... Sončnična semena so zelo priporočljiv prigrizek med obroki.

10. Leča
Znižuje holesterol, uravnava nivo sladkorja v krvi, razstruplja telo in čisti notranje organe. Lečo so nekoč pogosteje uporabljali, danes pa smo nanjo skoraj pozabili.
vkj


Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021