Datum: 6.6.2022 20:54:55 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj je 42 stopinj Celzija pomembnih za vaše zdravje
Ste se kdaj vprašali, zakaj vsi toplomeri za merjenje vročine merijo samo do 42 stopinj Celzija? Razlog je šokanten!
42 stopinj Celzija je zelo pomembna temperatura. Pa ne samo zato, ker človek s temperaturo nad to mejo umre, pač pa, ker močno vpliva tudi na našo vsakodnevno prehrano.

Pri 43 stopinjah Celzija odmrejo vsi encimi, ki jih telo potrebuje za prebavo hrane. Prav tako se močno zmanjša tudi vpojnost vitaminov in mineralov. Če je hrana samo 3 minute izpostavljena temperaturi nad 43 stopinj Celzija, se za 50 do 80 % zmanjšajo njene hranljive lastnosti. upoštevajte to naslednjič, ko boste kuhali, ali puščali zelenjavo v avtu, ali na kakem drugem vročem, soncu izpostavljenem prostoru.

Vedeti moramo, da smo ljudje podobni semenom, ki oživijo, ko so na pravi temperaturi in imajo dovolj vode. Semena začnejo kaliti samo, ko se aktivirajo encimi, ki seme zbudijo iz spanja. Podobno je tudi z našo prebavo. Hrana, ki je od visoke temperature zaprta in zaspana, nam ne koristi veliko pa naj bo še tako zdrava, zelena in eko-bio pridelana.

Naslednja stvar, ki jo moramo upoštevati, je dejstvo, da vsa živa bitja, pa tudi človek, delujemo na pogon sončne energije. To, kar je kri pri nas, je klorofil pri rastlinah in evoluciji se lahko zahvalimo, da klorofil vzdrži temperature tudi do 70 stopinj Celzija. Rastline so vendarle bolj izpostavljene soncu in tudi višjim temperaturnim razlikam med dnevom in nočjo.

Če sami nismo dovolj aktivni na soncu, si lahko pomagamo s hrano, ki je bogata s klorofilom. Zato so zeleni smoothiji in zelena zelenjava tako pomembni, hkrati pa meja 70 stopinj Celzija pomeni, da je vso zeleno zelenjavo bolj zdravo jesti surovo.

Ob tem moramo dodati, da pri prebavi kuhane hrane sodelujejo bele krvne celice, ker telo misli, da gre za napad tujka.
Erika Volk


Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021