Datum: 5.6.2022 20:57:45 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hodite ponoči na stranišče? Je to bolezen?
Bolezen, ko ponoči hodite na stranišče, se imenuje nokturija in dokazano zmanjšuje kakovost spanja. Na to moramo biti pozorni zlasti pri otrocih.
Hodite ponoči na stranišče? Ali kdo od vaših bližnjih to počne? Če ste večer pred tem pili veliko tekočine, ali jedli hrano, ki ima odvajalni vpliv, potem vas ni treba skrbeti. Če pa niste jedli in pili nič posebnega, pa se za nočnimi obiski stranišča lahko skrivajo resne bolezni. V vsakem primeru pa gre za motnjo spanca, kar dviguje pritisk in povečuje tudi nevarnost za srčno kap.

Res je, da je pojav nokturije pri starejših pogostejši. Prav tako vas ni treba biti strah, če greste enkrat na stranišče. Bolj pozorni morate biti, če na noč vstajate 3- ali več-krat, to pa se ponavlja več dni zapored. V tem primeru je najbolje čimprej obiskati urologa, za tem pa se lahko skriva nevarnost infarkta, močna sladkorna, okvara ledvic in visok krvni pritisk.

Pogostost obiska stranišča je pogosto odvisna tudi od hrane. Najmočnejši diuretiki, hrana, ki pospešuje izločanje tekočine, so šparglji, ingver, limone, zelje, melone, malo manj tudi paradižnik, korenje, solata, brstični ohrovt, oves, regrat, česen, brusnični sok, peteršilj, zelena, zeleni čaj, koromač ... Ne pozabit, da je odstranitev odvečne tekočine iz telesa, dobro za vaše zdravje, le popiti morate dovolj vode, ker s tem čistite telo.

Še to: debelejši ljudje hodijo pogosteje na stranišče.

Slab spanec pa ima svoje negativne posledice. Kronično pomanjkanje spanca povzroči povečanje hormona grelin, ki povečuje apetit, slabi imunski sistem in povišuje krvni sladkor. Nezadostna količina spanja zmanjšuje občutljivost na inzulin, zaradi oslabljenega imunskega sistema pa nastajajo sprva majhna vnetja (pogosto tudi na dlesnih), če pa se tako stanje ponavlja, pa tudi drugod.

Veliko hormona grelin v telesu pa je nevarno še zaradi ene stvari. Če naslednji dan sedete za volan, se čez dan lahko pojavljajo tako imenovana mikro-spanja. Upoštevajte to, ko greste naslednjič na pot.
Erika Volk
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021