Datum: 7.6.2022 10:10:06 - Rubrika: Dobro je vedeti
Še ena moč lubeničinih koščic
Pred časom smo pisali o hranljivih in zdravilnih elementih v koščicah lubenic, tokrat pa vam ponujamo še eno metodo s katero koščicam 3-krat povečate učinek
Mnogi starši svoje otroke strašijo z nevarnostmi lubeničinih koščic. Kroži zgodba, da lahko preveč zaužitih koščic vzklije v trebuhu, kjer vam bo zrasel nasad lubenic. Prav tako pogosta je tudi zgodba, da se lahko črevesje zaradi koščic, ki jih ni mogoče prebaviti, dobesedno zavozla.

Nič od tega ni res, koščicam pa se tudi ni treba izogibati. O hranljivih vrednostih koščic si lahko več preberete v prispevku Lubenica in zdravilna moč njenih pečk.

Če pa vas lubeničine pečke vendarle motijo, vam predlagamo še en način, kako izkoristiti njihov potencial.

Znanstveniki pravijo, da vsebujejo vse koščice obrambne snovi, da jih živali (in človek) ne bi prehitro pojedli. Običajno so to tako nevarne snovi, da lahko v večjih količinah škodijo zdravju človeka (med najmočnejšimi varovali so drevesa marelic in breskev). Koščica, ki začne kaliti, teh varoval več nima, zato bi bilo dobro koščice lubenice pustiti kaliti.

To naredite tako, da v veliko posodo natočite toliko vode, da z njo pokrijete koščice. Vse skupaj pustite stati 2 do 3 dni, potem pa požanjite kalčke, ki jih lahko dodajate solatam, pa tudi glavnim jedem.

Nutricistični podatki lubeničinih kalčkov so 3-krat močnejši od koščic. Primer: v 30 gramih koščic je 10 gramov proteinov.

Pa še okusni so.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021