Datum: 12.6.2022 20:27:33 - Rubrika: Dobro je vedeti
6 stvari, ki vas varujejo pred rakom na dojkah
Takoj za kožnim rakom je rak na dojkah druga najpogostejša oblika te bolezni pri ženskah
Tako kot pri vseh rakih, je zelo pomembno zgodnje odkritje, poleg tega pa pomaga tudi hrana. S pravilno hrano lahko razvoj bolezni močno zavrete, ali pa se celo povsem pozdravite. Nekatere vrste sadja in zelenjave imajo velik vpliv na rast tumorjev in močno vplivajo na njihovo širjenje. Predstavljamo vam 6 najmočnejših, ki jih tudi iz preventivnih razlogov velja jesti vsak dan najmanj 200 gramov.

1. Granatno jabolko
Granatno jabolko vsebuje snovi, ki imajo močan zaviralni učinek proti raku. Granatno jabolko vsebuje snovi, ki aktivira encime in estrogene za boljše delovanje vseh vitalnih funkcij. Med povzročitelji raka je namreč pogosto tudi pomanjkanje estrogena, ženskega hormona, ki skrbi za hormonsko ravnotežje v telesu.

2. Korenje
Korenček ima visoko vsebnost beta karotena in drugih snovi, ki so koristne pri preprečevanju raka na dojkah. Jejte ga surovega v solatah, napitkih ali kar tako. Grizljanje korenčka vam bo zmanjšalo potrebo po prigrizkih (ki običajno redijo) in še hkrati okrepilo dlesni in zobno sklenino.

3. Rdeče zelje
Rdeče, pa tudi belo zelje, brokoli, ohrovt in cvetača so vsi iz iste družine, ki vsebuje snovi za preprečevanje raka in širjenje rakastih celic. Zlasti rdeče zelje je izredno učinkovito pri zmanjševanju tveganja za raka na dojkah.

4. Rdeča pesa
Rdeča pesa izredno učinkovito preprečuje širjenje rakastih celic. Prav tako je pesa priporočljiva tudi za vse, ki se že zdravijo za rakom, ker zmanjšuje neželene učinke intenzivnega zdravljenja.

5. Jabolka
Jabolka med drugim vsebujejo antociane, ki pripadajo razredu molekul flavanoidov. Antociani še niso povsem raziskani, jih pa že sedaj uporabljajo v medicini pri zdravljenju vseh vrst rakastih obolenj. Prednost jabolk je, da jih lahko nosite v torbici in imate ves čas s sabo.

6. Črno grozdje
Črno grozdje ima med vsemi sortami grozdja najmočnejše učinke v boju proti raku. Vsebuje snov resveratrol, ki je močan antioksidant, uničuje proste radikale, znižuje holesterol, zmanjšuje možnost razvoja sladkorne bolezni, zavira staranje celic ... Resveratrol je ključna sestavina pri zaviranju raka na dojki.

Za konec pa še nasvet ... Verjetno ni težko uganiti, kakšno bi bilo idealno zdravilo. Če gornje sestavine zmešate v enakih razmerjih v jutranji smoothie, boste največ naredili za svoje zdravje.
vkj


Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021