Datum: 5.5.2022 6:57:56 - Rubrika: Dobro je vedeti
Pomarančni sok vpliva na možgane
Sok sveže stisnjenih pomaranč izboljšuje spomin, reflekse, imunski sistem ... Dovolj je le redno pitje ob zajtrkih.
Oranže imajo veliko flavonoidov, ki med drugim stimulirajo delovanje možganov, izboljša se spomin in del možganov, ki je povezan z učenjem. Za to je dovolj že kozarec pomarančnega soka za zajtrk, vztrajati pa morate vsaj 2 meseca. Raziskave so pokazale, da se po 8 tednih in pol litra popitega pomarančnega soka izboljša delovanje možganov za dobrih 10 odstotkov. Seveda pa moramo k temu dodati še ostale vitamine in vlaknine, ki jih imajo pomaranče, in dobimo zelo zdrav napitek, ki pospešuje prebavo, ureja nivo sladkorja v krvi, deluje protivnetno in ima veliko vitaminov, zlasti vitamina C.

To pa niso edini pozitivni učinki pomarančnega soka.

Boljši spomin, refleksi, besedni zaklad
V študiji, ki so jo naredili na inštitutu Reading v ZDA, je sodelovalo 24 žensk in 13 moških starih med 60 in 80 let. Po večtedenskem rednem pitju pomarančnega soka zaznali vidno izboljšanje vseh možganskih funkcij. Sodelujoči so namreč dobili na listu napisanih 15 besed, ki so jih morali čez pol ure ponoviti. Rezultati so bili po 8 tednih neverjetni.

Boljša prekrvavitev
Naslednja pozitivna stvar, ki je prav tako očitna, je boljša prekrvavitev, kar je še posebej pomembno na stara leta. Učinek flavonoidov še ni povsem raziskan, a očitno so učinki več kot pozitivni. Več flavonoidov, kot pomaranče, imajo le še borovnice.

Za konec pa še nasvet: pol litra sveže stisnjenega soka (to sta približno dva kozarca) popijte do kosila, ker se bodo tako vitamini, minerali in vlaknine lažje vsrkali v telo, pozitivni učinki pa bodo nekajkrat boljši.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021