Rubrika: Dobro je vedeti
6 vrst probiotične hrane
O probiotikih se zadnje čase veliko govori, ker vsebujejo bakterije, ki jih naše telo nujno potrebuje - probiotiki so potrebni za razgradnjo hrane
Probiotike lahko dobimo s hrano na naraven način, ali pa si pomagamo s kemijo. Seveda so naravni probiotiki veliko bolj zdravi in učinkoviti, zato je dobro vedeti, kje se nahajajo.

1. Kislo zelje
Kislo zelje, ki je bilo pridelano s fermentiranjem, vsebuje veliko vitaminov in mineralov in zelo pomaga pri izboljšanju prebave. V Nemčiji je kislo zelje del tradicionalnega kmečkega obroka, brez zelja pa ne morejo tudi Američani, ki ga najraje dodajo k hotdogom. Kislo zelje vsebuje največ probiotičnih bakterij.

2. Jogurt
Kupljeni probiotični jogurti so sicer bolj zdravi od sadnjih jogutov, a maksimalen učinek boste dosegli le, če si jogurt naredite sami.pri tem je treba dodati še, da se ne more zgoditi, da bi imel kdo preveč probiotikov.

3. Temna čokolada
Svet šele sedaj odkriva zdravilne lastnosti čokolade. Vsebuje namreč veliko antioksidatntov (bolj je čokolada mlečna, bolj izgublja svojo dejansko moč. Temna čokolada se najpogosteje uporablja pri kuhanju, svetujemo pa vam, da jo kdaj poskusite med obroki, ali pa med popoldanskim gledanjem televizije. Sicer pa košček čokolade poskusite pol ure pred obrokom ... In pojedli boste manj, kar je dobro za vsako shujševalno dieto.

4. Banane
Banane zelo pozitivno vplivajo na naše zdravje. Škoda le, da imajo veliko ogljikovih hidratov in sladkorja. V bananah so med drugim tudi probiotične bakterije, ki preprečujejo rane na želodcu in rane debelega črevesa. Ker vsebujejo veliko vlaknin, pomagajo uravnavati prebavni sistem.

5. Kefir
Vrsta študij je pokazala, da kefir vsebuje zelo kompleksne kulture probiotičnih bakterij, ki lahko telesu zelo koristijo. Redno pitje kefirja odpravlja tudi najhujše bolezni prebavnega trakta. že sam postopek izdelave kefirja kaže, da je to eden najbolj učinkovitih metod razgradnje hrane. Če je hrana pravilno predelana, potem boste iz nje dobili vitamine, minerale in druge hranilne snovi. Če postopki predelave ne tečejo pravilno, so rezultat maščobne obloge in po nepotrebnem zaužite prevelike količine hrane, ob tem pa boste kar naprej lačni.

6. Vložena zelenjava
Od vložene zelenjave velja izpostaviti rdečo peso, kumare, papriko, tudi ostala zelenjava ne zaostaja veliko. Vložena zelenjava prav tako zaradi postopkov izdelave vsebuje veliko probiotičnih bakterij, poleg tega pa vsebuje še isto količino vitaminov in mineralov, kot sveža. Morda se spet bližajo časi, ko si bomo sami delali ozimnico. Predvsem zato, da bomo vedeli, kaj jemo.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023