Datum: 3.5.2022 19:06:26 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj se skriva v kozarcu gazirane pijače
Okusu gaziranih pijač se ni lahko odreči, poleg tega nas z reklamami prepričujejo, da so napitki zdravi, v resnici pa redijo veliko bolj, kot si mislite
Problemov gaziranih sokov je veliko. Pa ne zato, ker so gazirane (tudi mineralna voda je gazirana), pač pa zaradi velike količine sladkorja. Tokrat omenjamo samo 4 stvari, ki so pri gaziranih pijačah najbolj škodljive:

1. Nadomestki zdravih snovi, ki niso zdravi
Ljudje, ki ne pijejo naravnih sokov, mleka in zadostnih količin vode, v svoje telo ne dobijo dovolj vitaminov in mineralov. V resnici vsebuje kozarec gaziranega soka veliko fosforne kisline, ki še dodatno zmanjšuje moč vitaminom in mineralom.

2. Fruktozni sirupi
Večina sladkih pijač vsebuje fruktozni sirup narejen iz koruze. V tem sirupu je veliko prostih radikalov, kar povzroča nastanek rakastih obolenj, poleg tega pa močno vplivajo na razvoj sladkorne bolezni.

3. Preveč kalorij
Celo dietna gazirana pijača vplivajo na telesno težo. V ZDA so naredili raziskavo med 1500 ljudmi in pri 41 % jim je telesna teža zrasla. Če mislite, da boste s pitjem dietnih pijač hujšali, se motite.

4. Slabo razpoloženje
Velike količine sladkorja, sladki nadomestki, umetni vitamini, barvila in druge strani za zagotavljanje okusa večinoma zmanjšujejo koncentracijo, povzročajo hiperaktivnost in nervozo. A večinoma to drži 20 do 30 minut, potem pa sledi razočaranje pogosto pospremljeno tudi z glavoboli.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021