Datum: 13.5.2023 6:20:28 - Rubrika: Dobro je vedeti
Katero sadje se zdaj najbolj splača kupiti
Dejstvo je, da ima sadje največjo hranilno in zdravilno moč, ko je sezona zanj, ironija pa je, da je cena tega sadja najvišja, ko ima najmanj moči
živimo v času, ko je vso sadje dostopno ob vsakem času. Odvisno je le od tega, koliko ste pripravljeni odšteti zanj. Objavljamo nekaj vrst sadja, ki ga v naravi v tem letnem času ni, v naših trgovinah pa jih lahko dobimo ob vsakem času. Tako sadje je umetno vzgojeno, zraslo je ob pomoči kemikalij in razen imena in oblike nima veliko skupnega z naravnimi sadeži. Zato bodite previdni (beri: raje kupite zamrznjeno sadje, ali kompot).

Predstavljamo vam 5 vrst sadja in zelenjave, ki so v tem obdobju najbolj hranljive.

1. Borovnice imajo veliko flavanoidov, antioksidantov, delujejo protivnetno, pomagajo pri obnovi celic, izboljšujejo krvno sliko, so bogate z vitamini B, C in E, imajo veliko mangana, vlaknin ...

2. Artičoke so dober izvor vitaminov C, K in B. Med minerali imajo veliko bakra, kalcija, železa, magnezija, fosforja ... Artičoke so izredno zdrave, če so sveže. Maj je mesec artičok.

3. Kivi vsebuje veliko koristnih dijetalnih vlaknin, vitamine E, C in K, odličen pa je tudi za pripravo zdravih zelenih smoothijev. A imejte v mislih, da je ta, ki ga kupujete danes, dozorel pred pol leta. To velja za slovenski kivi. Če pa je prišel iz Azije, ali toplih krajev Evrope, pa so ga lahko utrgali pred kratkim. Ne pozabit, da poznamo 100 vrst kivija.

4. Ananas je najbolj zdrav prav v tem letnem času. Vsebuje veliko vlaknin, tiamina, vitamina B6 in C, veliko mangana. Primeren je tako za sladice, kot tudi dodatek h glavnim jedem.

5. Banane nam na hitro dajo veliko energijo, na žalost pa so tudi precej kalorične, za kar je kriv sladkor v njih. Sicer pa imajo veliko mangana, kalija, vitaminov C in B6 ter še posebej veliko vlaknin. Če uspete dobiti sveže banane, se jih zdaj splača največ pojesti.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021