Datum: 23.4.2023 15:50:57 - Rubrika: Dobro je vedeti
10 razlogov, zaradi katerih propade vsaka shujševalna dieta
Če se zavedate nevarnosti, lahko s preprostimi ukrepi zmanjšate negativne vplive in povečate možnosti za uspeh
1. Jeste med gledanjem televizije
Ali ste vedeli, da med gledanjem televizije pojeste 44 % več, kot bi za mizo. Poleg tega se 80 % ne more upreti skušnjavi, da si prigrizke ne bi prinesli h kavču. Zato je eden najboljših nasvetov za hujšanje, da manj gledate televizijo.

2. Večerja ob svečah
V restavracijah, kjer imajo prižgane sveče in pritajeno svetlobo, to nimajo kar tako. Večerja ob svečah traja dlje, pojedli pa boste 50 % več kalorij, kot bi jih sredi dneva pri dnevni svetlobi.

3. Ne pojeste dovolj energije (kalorij)
Zelo pomembno je, da ne preskakujete obrokov. Do kosila morate pojesti 2/3 energije (kalorij), popoldan in zvečer pa še preostalo tretjino. Poskusite se držati tudi pravila, da po 20. uri ne bi več jedli.

4. Jejte več, kot si mislite
Če se vam zdi, da ne boste vzdržali diete, jo lahko namenoma kršite. Bolje, da pojeste 10 % več kalorij, kot da imate občutek lakote. Zaradi lakote boste pojedli veliko več kalorij, kot je omenjenih 10 %.

5. Pijače so škodljive
Alkoholu, sladkim in gaziranim pijačam se ogibajte. Ne nasedajte reklamam, da neka pijača nima nič kalorij, ker lahko vsebuje veliko drugih škodljivih snovi (aspartam denimo stimulira tvorbo inzulina v krvi).

6. Ali ste zaprti?
Če želite shujšati, morate imeti dobro prebavo. Samo tako bodo šli strupi iz telesa. Veliko pijte in jejte veliko hrane bogate z vlakninami, probiotiki in rastlinskimi semeni. Zmanjšajte porabo belega kruha, mleka, sira in hitre hrane.

7. Pomembni so realni cilji
Nikar si ne zadajte ciljev, ki jih ni mogoče uresničiti, in ne nasedajte dietam, da lahko čez noč shujšate 5 kilogramov. že 3 kilograme na teden je izjemen uspeh. Ne pozabite, da boste morali za kilogram izgubljene teže žrtvovati 7500 kalorij.

8. Lena jetra
Jetra pomagajo pri izgorevanju maščob, zato pijte veliko vode. Jejte manj ogljikovih hidratov, za zajtrk pa si privoščite čim več beljakovin. Sendvič za kosilo raje zamenjajte z juho in solato. Jejte čim več cvetače in brokolija.

9. Pazite, da niste ne lačni in ne žejni
Lakoto lahko premagate že z grižljajem, ali dvema, žejo pa veliko manj izrazito občutimo. žeje nikar ne spreglejte.

10. Ne pretiravajte s fizično aktivnostjo
Več boste telovadili, bolj boste lačni in več energije boste potrebovali. Namesto težkih vaj si raje privoščite sproščen sprehod, ker si boste s tem prečistili tudi misli. Stres je prav tako ena od pomembnih ovir pri hujšanju.
Bis
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021