Datum: 31.5.2022 16:57:04 - Rubrika: Dobro je vedeti
Sokovi za redčenje krvi
Sokovi za redčenje krvi sicer ne morejo nadomestiti zdravil, lahko pa pripomorejo k boljšemu počutju ...
1. Malinov sok

Govorimo seveda o domačem malinovem soku za katerega nekateri celo verjamejo, da je učinkovitejši od aspirina. V svoji sestavi ima acetilselicilne kisline, ki imajo antipiretične lastnosti, kar pomeni, da blaži krče krvnih žil in mišic. Poleg tega ima malinov sok veliko kalcija, ki preprečuje nastanek krvnih strdkov. Še to: malinov sok in malinov sirup nikakor nimata istih učinkov. Malinovec je zgolj sladkorna bomba, ki z zdravilnimi učinki nima veliko veze.

2. Jagodni sok

Tudi jagodni sok vsebuje snovi, ki zavirajo nastanek krvnih strdkov in preprečujejo strjevanje krvi. Gre predvsem za citronsko kislino, pa tudi jabolčno, kininsko in fosforjevo. Jagode, ki dozorijo na prostem, so v primerjavi s tistimi v rastlinjakih bolj učinkovite.

3. Brusnični sok

Brusnice so že dolgo poznane kot naravni analgetik in ojačevalec imunskega sistema. Sok brusnic vsebuje veliko kislin, fenolov in drugih snovi, ki so pomembne predvsem pri razgradnji krvnih strdkov, hkrati pa preprečujejo njihov nastanek.

4. Češnjev sok

Češnjev sok vsebuje vse snovi, ki so pomembne za redčenje krvi. Učinek je tak, kot bi združili maline in jagode v en sok, poleg tega pa imajo češnje še vrsto drugih pozitivnih lastnosti. Češnje med drugim tudi pomagajo pri čiščenju in razstrupljanju telesa.

5. Granatno jabolko

Naravni sok granatnega jabolka je idealno sredstvo proti slabokrvnosti in anemiji. Dovolj je že kozarec soka na dan. Poleg tega krepi kosti, preprečuje zlome, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri razstrupljanju in seveda preprečuje nastajanje krvnih strdkov.

6. Grozdni sok

Grozni sok preprečuje nastajanje krvnih strdkov, znižuje nivo slabega holesterola in zmanjša vpliv prostih radikalov, ki so neposredno povezani z razvojem rakastih celic. Grozni sok ima veliko jabolčne, vinske in vrste drugih organskih kislin, poleg tega pa ima tudi veliko kalija, kalcija, fosforja in magnezija. Pri grozdnem soku moramo biti pazljivi le na veliko količino ogljikovih hidratov.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021