Datum: 24.4.2022 17:58:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
Idealna ura za večerjo je 19
Star pregovor pravi: zajtrk jejte sami, kosilo s prijatelji, večerjo pa podarite sovražniku
Idealne ure za večerjo ni, ker tudi idealne večerje ni. Če pa vas lakota zvečer vseeno premami, jejte vsaj dve uri pred spanjem, da ima telo dovolj časa za presnovo. Izogibajte se sladkorju, pri sadju pazite, da ga ne kombinirate s težko prebavljivimi živili, absolutno pa se morate izogibati hitri hrani in alkoholu.

Statistika kaže, da je želodec najmanj aktiven med 21. in 23. uro in zato je optimalna ura za večerjo med 19. in 21. uro. Še bolj kot to, pa je pomembno, da imate tudi kosilo 3 do 4 ure pred večerjo. Če želodec do večerje ne prebavi vse hrane, se lahko obremenitve zavlečejo tudi dolgo v noč. Če ne jeste pravilno, vam bodo spanec motili želodčni problemi, problemi z vetrovi, vse skupaj pa se bo poznalo tudi na kilogramih.

Zato se pri večerji izogibajte testeninam (veliko ogljikovih hidratov, ki so težko prebavljivi). Zvečer ne jejte čokolad in sladkarij (metabolizem se upočasni). Alkohol moti spanec in še kaloričen je. Slani prigrizki so mastni, slani in prav tako kalorični. Prav tako se pazite močnih začimb ...

Priporočila

Nekaj priporočil pa je pri večerji vseeno dobro upoštevati. Izberite hladen škrob (primer: krompirjeva solata) in hrano bogato s proteini. Jejte tudi veliko zelenjave, rib, mlečnih izdelkov, med kruhi pa izbirajte rženega.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021