Datum: 6.4.2022 6:56:53 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 živil, ki povečujejo maščobe na trebuhu
Maščobe okrog trebuha so med najhujšimi nadlogami tako za moške, kot tudi ženske ...
Predstavljamo vam 5 živil, ki se jim je dobro ogniti v velikem loku. Spodnja živila so neposredno kriva za maščobne obloge na bokih in trebuhu. Poleg tega se takih oblog tudi težko znebite, še posebej, če jih še naprej jeste.

1. Gazirane pijače
Ali ste vedeli, da samo en kozarec gazirane pijače za 5-krat poveča možnost nastanka maščobnih oblog okrog trebuha? Poleg tega gazirane pijače zavirajo metabolizem. V skupino gaziranih pijač spadajo tudi mineralne vode in drugi napitki brez sladkorja. Sladke gazirane pijače so še posebej nevarne za trebušne obloge.

2. živila z rafiniranim sladkorjem
trebušne obloge povzročajo vse vrste sladkarij, keksov, različni prelivi za solate, sendviči, suhomesni proizvodi ... Vsi ti proizvodi imajo nizko hranljivo vrednost, veliko kalorij, ogljikovih hidratov. Vse to so snovi, ki telo dobesedno prisilijo, da začne nabirati maščobe.

3. Sir
Siri so odličen izvor kalcija, imajo pa hkrati visok nivo nasičenih kislin. že majhna količina sira ima lahko toliko maščob, kot je priporočena dnevna količina.

4. Alkohol
že najmanjši kozarec alkohola pusti sledi na telesu. Več alkohola pijete, bolj se upočasni metabolizem. Proces izgorevanja maščob se povsem ustavi, zato vse, kar pojeste, se vam bo nabralo okrog trebuha.

5. Hrana s preveč soli
Sol sicer nima kalorij, zadržuje pa vodo v telesu, povečuje apetit in žejo ... Problem pa ni samo sol, ki jo dodamo k hrani, pač pa skrita sol. Suhomesni izdelki imajo ogromno soli, paštete, kruh, celo sladice ... Industrijsko pridelani proizvodi imajo veliko skrite soli.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021