Datum: 31.3.2022 19:20:11 - Rubrika: Dobro je vedeti
Rastlina, ki je 100-krat močnejša od kemoterapije
Zgodba 72-letnega Kanadčana je dobesedno prisilila biologe, da so postali pozorni na regratove korenine ...
Zgodba se je začela leta 2012, ko so zdravniki obupali nad 72-letnim Johnom DiCarlom. Poskusili so vse, kar uradna medicina lahko, DiCarla pa so dobesedno poslali domov, da se poslovi od žene in štirih otrok.

Danes se DiCarlo spominja pogovora s svojo zdravnico dr. Caroline Hamm, ki mu je svetovala, da je čaj iz regratovih korenin njegovo zadnje upanje. DiCarlu seveda ni preostalo drugega, kot da se drži zdravničinega nasveta. Še naprej je jemal zdravila proti levkemiji, vsak dan pa je popil tudi do 4 litre čaja iz posušenih regratovih korenin.

3 mesece kasneje je dr. Hammova poklicala biokemika na raziskovalni inštitut univerze v Windsor v Kanadi in sporočila, da imajo pacienta, ki je imel neozdravljivo obliko levkemije, po treh mesecih pitja regratovega čaja pa je povsem ozdravel.

dr. Hammova pa je naredila še nekaj. O zgodbi je obvestila medije in različne sklade, ki podpirajo raziskovalne projekte iskanja zdravil. V samo nekaj dneh so zbrali za 217.000 dolarjev donacij, skupina biokemikov pa je že po enem mesecu potrdila zdravilne učinke regrata.

Čudežno zdravilo, ki so ga poznale že naše babice

Potrdili so, da ima regrat 100-krat večjo moč pri uničevanju rakastih celic, pri tem pa zdrave celice ne obremenjuje. poleg tega se regenerirajo jetra, zniža holesterol v krvi, v litru regratovega čaja je 535 % dnevne količine vitamina K in 110 % potrebne dnevne količine vitamina A. ima še veliko vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C ter ogromno mineralov (kalcija, kalija, folno kislino, magnezija, železa ...).

Ko sta bila približno leto dni po teh dogodkih DiCarlo in dr. Hammova gosta na neki televiziji, se je dr. Hammova spomnila, da je svojim pacientom, ki so hodili na kemoterapije vedno znova govorila, da naj ne poskušajo ničesar alternativnega, ker s tem samo motijo in zmanjšujejo učinke kemoterapije. Še na misel ji ni prišlo, da se v regratu skriva takšna zdravilna moč. DiCarolu je svetovala regrat, ker je bila pomlad, lepo vreme, nekaj gibanja v naravi pa mu ne bo škodilo.

Kako pripraviti domač regratov čaj?

Ključne snovi regrata se skrivajo v koreninah. Poiščite velike in čvrste rastline, ki jih z lopatico previdno izkopljite iz zemlje. Pazljivo očistite korenine, da jih ne poškodujete, potem pa očiščene korenine narežite na drobne kose, dajte na suho in zračno mesto ter jih pustite sušiti 3 do 14 dni. Ko se začno korenine drobiti pod prsti, potem so dovolj suhe.
Erika Volk
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021