Datum: 12.3.2022 17:56:05 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 trikov, kako zmanjšati apetit
Glava hoče hujšati, želodec pa protestira. Ko smo na dieti, običajno dobimo tak apetit, kot še nikoli. In težko ga je obvladovati.
Predstavljamo vam 5 preprostih trikov, kako obvladovati pretirano velik apetit. Če se boste držali teh nasvetov, bo hujšanje enostavnejše in učinkovitejše.

1. Pogosteje jejte kuhan krompir
Krompir je bogat z nutricističnimi elementi, pa tudi kalorij nima veliko, če ga jeste kuhanega, brez soli in drugih dodatkov. Jejte ohlajen krompir, ker bo zapolnil želodec, pa tu več odpornega škroba je v njem (podobno, kot pri testeninah - več o tem preberite na Zakaj so ohlajene testenine bolj zdrave od vročih).

2. Ne izmikajte se maščobam
Če se vam zdi, da se vam lušta sladko, je to zato, ker ima telo premalo energije. Če se temu upirate, si delate medvedjo uslugo. Telo lahko dobi energijo na dva načina: s sladkorjem (to je hitra energija, ki ima kratkotrajen učinek) in z maščobami. Jejte zdrave maščobe. Tem se ni treba izmikati, prenajedanje pa tudi ni priporočljivo.

3. Znojenje je zdravo
Po napornem treningu, ali telovadbi pride tudi lakota. Če se po vadbi najeste, zase niste naredili veliko koristi. Telovadbo prilagodite tako, da se boste izdatno potili in, da boste pospešili metabolizem. Samo v takem primeru boste tudi hujšali in ne boste neprestano lačni.

4. Grenivke
Grenivke so idealen pripomoček za hujšanje, ker regulirajo maščobe v krvi, uravnavajo sladkor, holesterol in močno topijo maščobe. Z rednim uživanjem grenivk lahko na preprost in učinkovit način hujšate. Jejte jih predvsem zvečer, ker potem ponoči ne boste čutili nobene potrebe po nočnih obiskih hladilnika.

5. žvečenje zmanjšuje apetit
Če ves čas nekaj žvečite, trošite 11 kalorij na uro. žvečenje je lahko koristno le, če ne žvečite sladkih in nevarnih žvečilk (So žvečilni res najbolj strupene stvari v trgovinah).

Vabimo vas, da si preverete tudi prispevek Hrana, ki ubija lakoto.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021