Datum: 12.3.2023 6:58:30 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sirotka z limono krepi imunski sistem in čisti jetra
Sirotka z limoninim sokom je bogata z mlečno kislino, bogata z vitamini in minerali. Presenetilo vas bo, čemu vse ta napitek pomaga.
Nedavno so na univerzi v Bostonu naredili veliko raziskavo o vplivu sirotke na imunski sistem. Dokazali so, da sirotka preprečuje nastanek in razvoj karcinoma, preprečuje in celo zdravi AIDS, poleg tega pa je že dolgo znano, da sirotka zdravi osteoporozo, stres, znižuje holesterol, čisti telo, zdravi ledvice ... Za vse to so zaslužne beljakovine v sirotki.

To pa še ni vse.

Sirotka je bogata z mlečno kislino, ima veliko vitaminov B6, B2, B12, K in C, med minerali izstopajo kalij, kalcij, magnezij in fosfor, najboljša pri sirotki pa je vsebnost kalorij. 1 dcl sirotke ima samo 24 kalorij. Tak napitek preprečuje možganske in srčne kapi, povečuje mišično maso in dviguje nivo energije v telesu.

Kako pripraviti domačo sirotko?

Liter mleka zavrite. Ko začne mleko vreti, dodajte sok ene limone, odstavite s štedilnika in počakajte, da se mlačni del loči od tekočine. Zelenkasto tekočino prelijte v stekleno steklenico in jo dajte v hladilnik.

S sirotko ni treba pretiravati. Dovolj je, če v 1 dcl vode zmešate 1/2 dcl sirotke in to popijete pred vsakim obrokom.

Pri tem upoštevajte, da so jetra edini organ v našem telesu, ki se lahko sama regenerirajo, poleg tega pa imajo ključno vlogo pri presnovi in razstrupljanju telesa. Če želite močnejši regenerativni učinek, potem je dobro na dan popiti tudi do pol litra sirotke. Ob tem se morate izogibati mastni hrani, alkoholu, cigaretam in drugim živilom, ki obremenjujejo jetra.

Če boste sirotko redno pili mesec dni, si lahko obetate, da boste na nekaj kilogramov tudi shujšali, ker vam sirotka med drugim daje tudi občutek sitosti. To je še posebej pomembno za ljudi, ki ne zajtrkujejo, da se kasneje preveč ne najedo.

S sirotko pa je povezana še ena zgodba.

Pred drugo svetovno vojno so bogataši radi hodili v Švico, kjer so ponujali lepotne in zdravilne kopeli v sirotki. Po vojni je tovrstna ponudba povsem izginila, v zadnjem desetletju pa se spet pojavlja. Razlog je namreč v vse več raziskavah, ki potrjujejo že znano.

In še nasvet: doma narejena sirotka iz domačega mleka je veliko bolj zdrava od kupljene.

Več informacij o sirotki si lahko preberete tudi v prispevku Hvalospev sirotki - domači, ne kupljeni.
Bis
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021