Datum: 12.3.2022 16:39:25 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sadje, ki pomaga pri hujšanju
Če zase ne morete najti shujševalne diete, ki bi delovala, še vedno lahko poskusite s sadno dieto.
Predstavljamo vam sadje s katerim lahko na enostaven način izgubite tudi nekaj kilogramov. Pri sadnih dietah vsaj ne morete zgrešiti glede vitaminov in hranljivih snovi. Pazite le na kalorije in količino sladkorja.

Grenivke
Vseeno je, ali je rumena, ali rdeča grenivka. Vse imajo zelo malo kalorij. V 100 gramih je namreč samo 50 kalorij ter veliko vitamina C, encimov, ki pospešujejo prebavo, in še kopico drugih hranljivih snovi. Rahlo grenak okus vam bo pobral ves apetit in boste dlje časa ostali siti. Sok ene grenivke namesto večerje vas bo nasitila celo noč.

Pomaranče
Vsak dan bi morali pojesti vsaj eno pomarančo, četudi ne hujšate. V primeru, da bi se radi znebili odvečnih kilogramov, poskusite piti sokove v katere zmešate čim več belih delov lupine. Za pomaranče velja velja, da topijo maščobe okoli trebuha na na stegnih. Poleg tega so bogate z vitamini A, E, C in skupine B, krepijo imunski sistem, nižajo holesterol, izboljšajo metabolizem in imajo veliko antioksidantov.

Jabolka
Raziskave kažejo, da bi morali pol ure pred vsakim obrokom pojesti eno jabolko. S tem boste pojedli 20 % manj kalorij, v enem mesecu pa lahko brez truda shujšate dva kilograma, poleg tega pa boste dlje ostali siti. Jabolka imajo veliko vlaknin, pa tudi veliko sladkorja. Krepijo imunski sistem, več maščob pa topijo kisla jabolka.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021