Datum: 16.3.2022 19:30:21 - Rubrika: Zdravje, lepota
Najboljši beljakovinski prigrizki
5 preprostih prigrizkov, ki vam pomagajo premagati lakoto do večerje. Pa še zdravi so.
1. Zeleni smoothie

Zelenjavni napitki iz špinače, zelene solate, zelene, kumar in druge zelene zelenjave so polni vitaminov in hranljivih snovi. Zeleni smoothiji pospešujejo prebavo, izboljšujejo metabolizem, razstrupljajo telo, topijo maščobe ... Zeleni smoothie je najboljša izbira za zajtrk in malice.

2. Rženi kruh s skuto

Rženi kruh ima malo kalorij, skupaj pa veliko beljakovin, kalcija in vitamina B12. Raziskave kažejo, da je rženi kruh med vsemi kruhi najboljši topilec maščob.

3. Bučna semena

Bučna semena so največkrat spregledana zdrava malica, ki pomaga zlasti pri hujšanju. Bučna semena so odličen vir beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, vključno z magnezijem, manganom, bakrom in cinkom. Pri bučnih semenih morate paziti le na eno stvar: so zelo kalorične, zato naj ostanejo nadomestek za malico med obroki, nikakor pa nadomestek za glavni obrok. Če kupite neluščena semena, bo pozitiven učinek večji.

4. Grški jogurt

Grški jogurt s sadjem ne nizko kaloričen prigrizek z veliko beljakovinami, kalcija, kalija, vitamina D in drugimi za telo pomembnimi hranili. Poleg tega zbija apetit in je zato najboljši asistent pri hujšanju. Jejte ga zvečer, za okus pa dodajte nekaj borovnic ali robid.

5. Fižol

Lahko je samostojna jed, lahko pa tudi prigrizek. Kuhajte ga v vodi, dodajte malo soli in jejte brez dodatkov. Skodelica fižola namreč vsebuje 22 gramov beljakovin, hkrati pa je do dovolj, da dobi telo dovolj energije od kosila do večerje.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021