Datum: 20.3.2023 20:54:33 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zdrava hrana, ki je lahko smrtno nevarna
Predstavljamo vam nekaj dejstev o hrani, ki vas bodo presenetile. Predvsem zato, ker se v zdravi hrani skrivajo tudi strupene snovi.
Banane

V eni banani je tretjina dnevnega odmerka kalija, problem pri tem pa je, da je vmes tudi radioaktiven izotop kalija 40. Odmerek je majhen in ni škodljiv. Je pa o bananah potrebno povedati še nekaj: banane v moškem telesu sprožijo procese, ki privlačijo komarje.

Tartufi

Italijanski znanstveniki so med nedavno raziskavo ugotavljali, kaj privlači prašiče, ki iščejo tartufe. Ugotovili so, da je to anandamid, ki je zelo podoben glavni sestavini v marihuani. Iskalci tartufov izkoriščajo lastnost prašičev, da hitro postanejo odvisni.

Peteršilj
Iz semen peteršilja se pridobiva zelo drago eterično olje, ki pa vsebuje halucinogeno snov apiol. V mikroskopskih odmerkih apiol ni škodljiv.

Jabolka

Ali ste vedeli, da 60 jabolčnih semen vsebuje toliko cianogenega glikozida, ki je lahko v teh količinah zelo nevaren tudi za človeka. Poleg tega ima lahko jabolčni ekstrakt podoben učinek na telo, kot kava.

Arašidi
Določene vrste arašidov v ZDA uporabljajo v proizvodnji eksplozivov (v Rusiji za isti namen uporabljajo sojo). Iz arašidov je narejen tudi dinamit.

Muškatni orešček

Muškatni orešček vsebuje elimitsin, ki ima močan halucinogeni učinek, 3 do 4 jedrca pa lahko že škodujejo telesu.

Grozdni sok
Ali ste vedeli, da grozdni sok vsebuje veliko acetaldehida, ki je kemični sorodnik formaldehida, strupene tekočine za balzamiranje? Ali ste vedeli, da se etil acetat iz grozdnega soka uporablja kot lak za topila? In, ali ste vedeli, da je v grozdnem soku tudi aceton, ki se uporablja kot odstranjevalec laka za nohte? Še dobro, da je vseh teh kemikalij v tako majhnih odmerkih, da ni nevarno za telo.
vkj


Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021