Datum: 22.3.2022 20:59:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
Čudežna točka Feng Fu, ki odpravlja obrazne gube
Redna uporaba kitajske metode pomlajevanja z ledom pomlajuje, vas napolni z energijo, pozitivnim razpoloženjem in še zdravi ...
Kitajska akopunktura že stoletja pozna točko Feng Fu, kar v prevodu pomeni domovanje vetrov. S stimuliranjem te točke se bodo v telesu sprožili procesi pomlajevanja, polnjenja s pozitivno energijo, ob tem pa se vam bo krepil imunski sistem. Zahodnjaki so pred pol stoletja nejeverno poslušali o vsemogočnih učinkih točke Feng Fu, sodobne raziskave pa potrjujejo, da ima sproščanje endorfinov v krvni obtok res pozitivne učinke na delovanje celotnega telesa.

Endorfini so namreč hormoni sreče podobni morfiju. Ko so sredi 60-tih let prejšnjega stoletja odkrili te hormone, so jih mnogi povezovali z drogami, kar je povzročilo precej zmede o koristnosti endorfinov. Danes vemo, da to ni nič slabega. Endorfini so namreč naravna protibolečinska snov, ki se v telesu sproži vsakič, ko smo bolni, ali pod pritiskom (znano je povečanje endorfinov pri študentih pred izpiti). Endorfini se izločajo tudi, ko se smejimo, ko se dobro najemo, izločanje se sproži tudi med seksom, plesom, močni stimulatorji so tudi čokolada in pekoče začimbe ... žal pa raziskave kažejo, da telo z leti izloča vse manj endorfinov.

Stimuliranje točke Feng Fu

Točka Feng Fu je v bistvu jamica na temenu, kjer se začne hrbtenica. S to metodo je najbolje začeti in končati dan. Zjutraj vas bo napolnila z energijo, zvečer pa vam polepšala spanec, pa tudi bolj spočiti se boste zbudili naslednje jutro.

Lezite na trebuh z obrazom proti tlom, nato a si v jamico na temenu dajte ledeno kocko. Ležite pri miru vsaj 20 minut in naj vas ne skrbi občutek hladu, ki ga boste najprej občutili. Od tega se ne morete prehladiti.

Po 30 do 40 sekundah bo občutek hladu izginil in ga bo zamenjala vročica. To pomeni, da je točka začela delovati. Povečala se je prekrvavitev in začeli so se sproščati endorfini.

To vajo ponovite 2 do 3 dni, nato si vzemite dan odmora, potem pa lahko spet nadaljujete.

S to metodo boste poleg naštetih lastnosti odpravili še glavobol, zobobol, bolečine v sklepih, vidni učinki pomlajevanja bodo že drugi dan vidni na koži, zlasti na obrazu, med manj resnimi stranskimi učinki pa se lahko pojavi pretirana evforija in zaljubljenost (kombinacija sonca in endorfinov nas dobesedno sili, da je naše srce bolj dovzetno za poletne romance.

žal pa ima preveč endorfinov tudi resne stranske učinke. Stimuliranje točke Feng Fu ni priporočeno za nosečnice, ljudi s srčnim spodbujevalnikom, epilepsijo in šizofrenijo.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021