Datum: 17.3.2023 16:27:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
4 največje pasti za želodec
Bolj jih jeste, bolj boste lačni - pazite se teh jedi, ker vam nobena dieta ne bo pomagala ...
Če obstaja hrana, ki zmanjšuje apetit, potem tudi obstaja hrana, ki ga pospešuje. Predstavljamo vam štiri največje pasti za želodec:

1. Pomfrit
Pomfrit spada med najbolj priljubljeno hrano popularno po celem svetu. Dovolj je, da pojeste samo nekaj palčic pečenega krompirčka, pa se jim že ne boste mogli upreti. Še več! Krompirček brez vsega vam kmalu ne bo dovolj, pa boste želeli kombinirati z majonezo, kečapom ... Kombinacija škrobnih živil in ogljikovih hidratov je najbolj nehvaležna kombinacija, ki vas redi, telesu pa ne daje nobene energije.

2. Testenine
Testenine nimajo vlaknin, nimajo hranil in veljajo za najmanj zdravo hrano sodobnega sveta. Vsebujejo veliko enostavnih ogljikovih hidratov, ki povišujejo nivo glukoze v krvi, kar po vsega 20 minutah spodbudi občutek lakote.

3. Sadni jogurti
Jogurt je sicer odličen vir kalcija, ki ohranja trdnost kosti, a če dodate samo eno jagodo, kos hruške ali drugega sadja, dodate toliko sladkorja, da povsem izničite pozitivne učinke vitaminov in mineralov. Če sadni jogurt pripravljate sami, boste iz naravnega sadja dobili vsaj nekaj vlaknin in zdravih maščob, česar pa v kupljenih jogurtih ne boste našli. Namesto tega boste čez pol ure še bolj lačni, kot prej.

4. Hot dog
Naj vas hrenovka v štručki z gorčico ne zavede. že res, da je to hiter obrok, ki vam bo kratkotrajno potešil lakoto, a se v hot dogu skriva strupena bomba nitratov, konzervansov in drugih nenaravnih sestavin. Od hot doga se ne boste nikdar najedli, le prebavo si boste pokvarili.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021