Datum: 30.3.2022 19:59:02 - Rubrika: Zdravje, lepota
Stvari, ki jih lahko jeste ponoči, in ne redijo
Obstajajo živila, ki vas nasitijo, ki so zdrava, ki izboljšujejo spanec in, ki ne redijo.
Najbolj redi tista hrana, ki jo zaužijete potem, ko zaide sonce. Takrat namreč telo preklopi na nočni režim delovanja, prebava se upočasni, vrvež okoli vas se umiri ... Tako bi bilo prav, a hiter tempo življenja nas sili v obilne večerje, v nočne malice, prigrizke ob televiziji, industrijsko predelano hrano z ogromno sladkorja ... že res, da nam nič od tega ni življenjsko pomembno, a nihče nima tako trdne volje, da bi se tega držal.

Zato je dobro poznati nekaj živil, ki jih lahko zvečer in ponoči brez skrbi jeste, pa se zaradi tega ne boste zredili. Nekje je celo pisalo, da lahko pojeste 5000 kalorij, pa se vam ne bo nikjer poznalo.

1. Ovsena kaša
Ogljikovi hidrati v ovseni kaši spadajo med dobre hidrate, zato ovsena kaša ni tako redilna, ko bi kdo pričakoval. Poleg tega ima oves veliko serotonina, ki umirja možgane in živčevje. že samo ena majhna porcija kaše z mlekom prinese mirnejši spanec.

2. češnjev sok
Leta 2011 so v Veliki Britaniji izvedli temeljito analizo češnjevih sokov. Predvsem jih je zanimala kvaliteta plodov. Bistvenih razlik niso zaznali, imajo pa češnjevi sokovi veliko melatonina, ki je prav tako blagodejen za spanec.

3. Toplo mleko
Kozarec toplega mleka je že od nekdaj dober za mirnejši spanec. Mleko namreč vsebuje aminokislino triptofan, ki pomirja in blagodejno vpliva na spanec. To velja za mleka živalskega izvora.


4. Oreščki
Oreščki so znani po tem, da imajo veliko magnezija, kar pomirja možgane in posredno tudi izboljšuje kvaliteto spanca. Med najbolj učinkovitimi so orehi, lešniki in kikiriki brez soli.

5. Nizkokalorični siri
Kalcij ima podobne učinke, kot magnezij - izboljšuje spanec. Nekateri nutricisti celo svetujejo, da bi morali vsak dan pojesti 50 gramov sira, lahko tudi s krekerji ...
Erika Volk


Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob




Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021