Datum: 22.3.2023 17:52:07 - Rubrika: Zdravje, lepota
Hrana po kateri si ni dobro umivati zob
Obstaja hrana, ki med žvečenjem izloča snovi, ki odstranjujejo zobne obloge, uničujejo ustne bakterije in čistijo zobe.
Še danes nekateri starši učijo svoje otroke, da si morajo po vsakem obroku umiti zobe. Tistim, ki so dosledni pri tem, se lahko to obrestuje, a v preteklosti so namesto ščetkanja raje uporabljali naravne metode. Objavljamo tri živila, ki jih je dobro jesti po vsakem obroku in imajo podoben učinek, kot čiščenje zob. Ne smemo namreč pozabiti, da sodobne zobne paste vsebujejo veliko fluora in vrsto drugih snovi, ki niso primerne za naše zdravje. Še več! Veliko zobnih past je celo škodljivih in si z rednim ščetkanjem delamo medvedjo uslugo.

1. Jabolka
Jabolka imajo veliko fosforja, kalcija in tudi fluora, vse troje pa dokazano pozitivno učinkuje na čistočo ustne votline. Zato je vedno dobro, da po kosilu in še posebej po večerji pojeste eno jabolko. Jejte počasi in po malih grižljajih.

2. Korenje
Korenje spodbuja izločanje sline, kar ima tudi čistilni učinek. Poleg tega ima korenje tudi veliko vlaknin, ki so dobre za dlesni. Korenje ima tudi veliko vitamina A, alfa- in beta-karotene. Vse to krepi imunski sistem in vid, v ustni votlini pa pomaga odstranjevati nadležne bakterije.

3. Zelena
Zelena varuje zobe na dva načina. žvečenje zelene nevtralizira bakterije, ki povzročajo zobno gnilobo. Z žvečenjem zelena prodre med zobovje, masira dlesen in hkrati odstranjuje neprijeten zadah. Zelena je hkrati tudi odličen vir vitamina C, krepi imunski sistem, uravnava krvni tlak, znižuje holesterol ...
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021