Datum: 28.2.2022 18:29:46 - Rubrika: Zdravje, lepota
Očiščevalni dan z jabolki
Ker ljudje pojemo vso mogočo hrano, ki se nam nalaga v telesu, bi morali vsaj enkrat mesečno narediti čistilno akcijo - predlagamo takšno z jabolki
Z leti se v našem telesu naberejo snovi, ki bremenijo telo, nam povzročajo težave pri presnovi, krvni sliki in še kje. Nekateri prisegajo na ostrejše metode čiščenja, mi pa vam predstavljamo metodo z jabolki, ki je okusna, nezahtevna in še zdrava. Ne smemo namreč pozabiti, da se je pred 150 leti v Angliji prvič pojavil zapis "jabolko na dan odžene zdravnika vstran". Gotovo ne brez veze.

Zajtrk

Dan začnite s sokom dveh jabolk, ki jim dodate sok ene limone. Če nimate sokovnika, lahko v skrajnem primeru uporabite tudi kupljen jabolčni sok, če je 100 % naraven in brez sladkorja. Sok naj bo mlačen in pijte ga po požirkih.

Ker gre za očiščevalni dan, ne smete jesti ničesar drugega.

Približno uro do dve kasneje pojejte eno jabolko. Celo. Z lupino vred. Čez dve uri pojejte še drugo jabolko. S tem poskusite preživeti do kosila.

Če vas preveč daje lakota, ste nemirni, nervozni, pijte čim več vode. Zapomnite si, da je povprečna prostornina želodca 600 ml. Če popijete 6 dcl vode, si boste s tem napolnili želodec in za nekaj časa potešili občutek lakote.

Kosilo

Za kosilo si napravite čaj iz jabolčnih lupin. Skodelici čaja (2 dcl) lahko dodate dve žlici medu. Seveda mora biti domači med in ne sladkorni industrijski nadomestek.

Spet počakajte uro do dve in pojejte novo jabolko. Do večerje lahko pojeste do 4 jabolka. Pazite, da bodo intervali enakomerni (priporočamo 2 uri).

Večerja

Za večerjo si olupite 2 do 3 jabolka in iz njih naredite kašo. Dodajte 2 žlici medu. Vse skupaj dobro premešajte in jejte počasi po žličkah. To naj bo vaša zadnja hrana ta dan.

Zdravilni učinki

Jabolka bodo uredila vašo prebavo. Poleg tega so jabolka dobra za ljudi z artritisom, s težavami želodca in jeter, izboljšala se vam bo prekrvavitev, očistila kri, znižal se vam bo tudi nivo maščob v krvi. Metoda z jabolki blagodejno vpliva tudi na živčevje, pomaga premagovati stres in je učinkovita tudi pri hujšanju. Mnogi imajo očiščevalni dan vsakih 7 do 10 dni.

Za konec pa še nekaj opozoril:
  • Nikar ne pijte hladne vode. Hladna voda strdi vse maščobe v želodcu in upočasni prebavo. Naj to velja za vse dni tudi, ko nimate očiščevalnega dne.
  • Ko sonce zaide, se upočasni tudi naš metabolizem. Zato načeloma sadja po sončnem zahodu ni priporočljivo jesti. Seveda je očiščevalen dan izjema.
  • Jabolka naj bodo domača. Če niste prepričani v njihov izvor, lahko to preverite tako, kot v spodnjem videu, ali pa jih za 15 minut potopite v kis. Kis bo namreč uničil velik del pesticidov.

Erika Volk
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021