Datum: 7.2.2022 10:31:29 - Rubrika: Dobro je vedeti
8 naravnih metod proti herpesu
Herpes je nadloga za katero ni zdravil. Lahko le lajšamo simptome, če pa smo hitri, pa celo preprečimo okužbo.
Herpes na ustnici oziroma labialni hrpes je posledica okužbe, ki so jo dobili v otroštvu. ko se enkrat okužimo, nosimo virus v sebi celo življenje, ocenjuje pa se, da je okuženih 90 % ljudi. Virus se aktivira ob povišani telesni temperaturi, stresu, psihičnem naporu, oslabljenem imunskem sistemu ...

Slabo pri herpesu je to, da lahko rana na ustnicah traja 5 do 10 dni in je izredno nalezljiva. Na splošno pa velja, če dobite herpes 6-krat na leto, da bi morali k zdravniku po zdravila. Ker pa herpes ni ozdravljiv, lahko tudi zdravniki le lajšajo simptome, kar pa lahko naredite tudi z domačimi postopki.

1. Česen
Česen deluje kot naravni antibiotik in je zelo učinkovit pri odpravljanju zunanjih ran in bolezni, kamor sodi tudi herpes. Vzemite strok česna in ga na drobno sesekljajte. česen nanesite na mesto s herpesom in pustite učinkovati 10 minut. Česen namreč tudi hitro oksidira. Nato oblogo izperite in postopek ponovite še nekajkrat. Ta metoda je učinkovita tudi pri odpravljanju podkožnih mozoljev, slaba stran pa je vonj, ki nasaja ob tem.

2. Limona
Kadar imate herpes, imejte ob sebi ves čas tudi limono. Dovolj je, da vsake toliko na obolelo mesto kapnete kapljico limoninega soka, pa se bo herpes začel vidno zmanjševati.

3. Jabolčni kis
Tudi jabolčni kis deluje, kot naravni antibiotik, pa je zato učinkovit proti herpesu. Pomaga, če ustnice vsakih 10 do 15 minut namočite v kis. Herpes lahko izgine še isti dan.

4. Led
V trenutku, ko začutite, da se vam pripravlja herpes (to je običajno nekaj ur prej), si obolelo mesto masirajte z ledom. Potencialno obolelo mesto poskusite čim bolj podhladiti. To bo ustavilo napredovanje okužbe.

5. Krompir
Sok surovega krompirja blaži vnetja in pospešuje celjenje ran. Čez dan poskrbite, da si boste s krompirjem občasno navlažili ustnice. Rana zaradi herpesa se običajno zdravi dober teden, s to metodo pa lahko ta čas prepolovite.

6. Propolis
Čebelji produkti so vsestransko uporabni. Propolis deluje protivirusno, protivnetno in tudi kot lokalni anestetik. Poleg tega pospešuje celjenje ran. Pomembno je, da vsake pol ure z zelo mrzlo vodo sperete staro oblogo in nanesete novo.

7. Alkohol
Alkohol je lahko zelo učinkovit pri preprečevanju razvoja herpesa. Takoj, ko se pojavijo beli mehurčki, ali ko začutite začetek okužbe, poskusite z alkoholnim izpiranjem ustnic. Dovolj je, da ustnice namočite v alkohol, ki suši mehurčke herpesa. Seveda pomaga le močan alkohol. S pivom ne boste veliko dosegli.

8. Parfum
Nekateri parfumi vsebujejo veliko alkohola, ta pa suši rane. Če nimate druge možnosti, ali pa ste na potovanju, lahko poskusite tudi s to metodo preprečevanja.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021