Datum: 18.2.2022 20:43:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kje najti magnezij v naravni obliki
Če vam primanjkuje magnezija, tvegate diabetes, slabitev imunskega sistema, depresije, migrene, glavobole in celo nekatere vrste raka. kje po naravni poti najti magnezij?
Magnezij je potreben pri skoraj vseh presnovnih procesih v telesu. Dokazano je, da lahko pomanjkanje magnezija resno ogrozi naše zdravje, zato je pomembno poznati 5 živil bogatih z minerali.


1. Zelena listnata zelenjava
Zelena zelenjava je polna klorofila, ima veliko vitaminov, mineralov ... Poleg zelene solate, ki bi morala biti vsak dan na naših jedilnikih, ne pozabite na špinačo, ohrovt in blitvo.


2. Oreščki in semena
V 70 gramih oreščkov je dovolj magnezija za cel dan, lahko pa je to tudi kvaliteten nadomestek za obrok. Največ magnezija najdete v mandljih, sončničnih semenih, indijskih oreščkih, semenih lana ...


3. Ribe
Ribe so predvsem dober vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin. Zelo priporočljivo je jesti ribe enkrat na dan, lahko tudi za večerjo. Ribe imajo tudi malo kalorij in zato vas ni treba skrbeti, da se boste zredili.


4. Avokado
Avokado je poln raznih vitaminov in hranljivih snovi, med drugim tudi magnezija. V 100 gramih ga je 15 % dnevne potrebe, a je avokado koristen zaradi drugih elementov in ga, če je le mogoče, čim bolj izdatno uporabljajte v solatah. Boste videli, kako popestri okus.


5. Banane
že res, da imajo banane veliko kalija, a v banani srednje velikosti je kar 32 mg magnezija. Če vemo, da odrasli moški potrebuje 350 mg na dan, potem se 10 banan sliši veliko (če ne bi nič druga jedli). Ker pa otroci potrebujejo od 120 do 170 mg magnezija, dnevno količino hitro dosežete.

Za konec pa še dodatek: magnezij močno veže nase alkohol. Če boste spili kozarček preveč in na to pojedli banano, ali dve, se boste naslednje jutro lažje vstali.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021