Datum: 25.2.2022 6:59:52 - Rubrika: Zanimivosti
Zakaj so Japonci obsedeni z vodo
Pitje vode na tešče je na Japonskem postala prava obsesija. Preverite zakaj!
Številne raziskave so pokazale, da je pitje mlačne vode na tešče zelo pomembno za ohranjanje zdravja, a nihče prav ne ve, zakaj so tem priporočilom verjeli Japoncu, drugod pa tako množičnega odziva ni bilo.

Raziskave, ki so jih povzeli praktično vsi mediji (tiskani in spletni), so razlagali, da redno pitje vode na tešče pomaga pri glavobolih, težavah s srcem in ožiljem, astmi, gastritisu, diareji, bronhitisom ... To pa je samo vrh ledene gore. Šele, ko so Japonci začeli množično slediti vodni dieti, so se pokazale prave.

Kakšna je japonska vodna dieta?

Še preden si operete zobe, poskusite popiti 640 ml vode. Ja, to je več kot pol litra! Številka je pomembna, ker je takšna na tešče povprečna prosta prostornina v želodcu, pomembno pa je, da želodec napolnite prav z vodo, ki je edina stvar, ki nima kalorij (tudi negativnih ne, ki bi odvzemale telesu energijo).

Da gre za zelo uspešno dieto, kaše statistika. Na Japonskem se je v lanskem letu občutno zmanjšalo število obolenj za gastritis, diabetes in artritis, vse to pa so bolezni, ki se jih da pozdraviti samo z vodo. Podrobne analize po pokazale naslednje:
  • Visok krvni pritisk: da si normalizirate pritisk, pijte vodo na tešče 30 dni. Prvi učinki bodo vidni že po enem tednu.
  • Gastritis: dovolj bo 10 dni pitja vode. Potem počakajte 10 dni in po potrebi nadaljujte.
  • Diabetes: 30 dni rednega pitja na tešče občutno zmanjša količino sladkorja v krvi.
    Artritis: 3 dni pijte vodo na tešče, nato počakajte teden dni in, če ne opazite negativnih učinkov, vztrajajte s pitjem vsaj še dva tedna.

Kadar gre za resnejše težave, se o nameravanem početju posvetujte s svojim zdravnikom, ker pa preveč vode v telesu lahko povzroči druge skrbi ...
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021