Rubrika: Zdravje, lepota
5 pravil brez katerih nobena shujševalna dieta ne deluje
Če ste obupali nad shujševalnimi dietami, je to zato, ker se niste držali spodnjih pravil. Dovolj je, da se samo pri eni pregrešite ...
Hujšanje je zmeraj aktualno, še posebej pa v mesecih, ko se mraz poslavlja ... A ker popolne linije ne dobimo čez noč, je treba o tem razmišljati dovolj zgodaj. Če ste trdno odločeni, da boste opravili z odvečnimi kilogrami, potem morate naslednja pravila vzeti zelo resno.

1. Zajtrkujte

Zajtrk je zdrav za metabolizem. Če jeste zdravo, dobi telo potrebne vlaknine, vitamine, minerale in predvsem energijo. -od zajtrka se še nihče ni poredil, zato, ker čez dan pridobljene kalorije zagotovo potrošite. Poleg tega pa si še zapomnite: če zjutraj ne jeste, boste do popoldneva že tako lačni, da boste pojedli veliko več, kot bi smeli. Dlje ste lačni, bolj se boste redili.

2. Če želite spremembe, jih morate narediti

Kilogramov se ne boste znebili, če ne boste nič spremenili v svoji prehrani. Veliko lahko dosežete že, če se odločite, da po sončnem zahodu ne jeste. Tudi sadnih sokov vam ni treba piti, ker so prave kalorične bombe. Zmanjšajte količino sladkorja, pa vam bo telo zelo hvaležno ... Brez sprememb ni rezultatov! Če vidite, da vam te drobne odločitve koristijo, vztrajajte in postopoma dodajajte nove spremembe. Tako boste z majhnimi koraki lahko dosegli velike cilje (tako imenovana baby step dieta).

3. Tudi zdrava hrana redi

Veliko ljudi misli, da lahko zdrave hrane poje, kolikor hočejo. Nikar! Avokado, banane, sok oranž, riž in podobna živila imajo visoke hranljive vrednosti in jih pogosto srečamo pri shujševalnih dietah, vendar pa imajo vsi našteti ne tako malo kalorij. 100 gramov banan ima 89 kalorij, avokado 160 kalorij, kupljen sok oranž pa 153 kalorij. Zapomnite si, da pri vsaki dieti ne smete pretiravati s količinami. Tudi najbolj zdrava hrana redi.

4. Vnesene in porabljene kalorije

Shujševalne diete so preprosta matematika. Kalorijam, ki jih vnesete v telo, morate odšteti potrošene, pa boste dobili razliko. Če trošite več, boste hujšali. Če pa sedite doma in čakate na čudež, pa se ne bo zgodilo nič. Zapomnite si, da morate vsak dan pojesti 1000 kalorij manj, kot jih potrošite, da bi v enem tednu shujšali za 1 kilogram. Tistim, ki je to uspelo, vedo, da to ni enostavna stvar.

5. pozabite na star način prehranjevanja

Če ste med obroki mimogrede pojedli še kakšen čips, ali drugo slano pecivo, pa ste se temu odrekli, se nikar ne zatekajte k starim razvadam. Četudi ste obupali nad dieto in spoznali, da ne deluje, je to morda, ker ste neučakani. Veliko diet prinaša spremembe, da se vsaj nehate rediti, če že niste shujšali. Hujšanje potegne za sabo doživljenjske spremembe v načinu prehranjevanja. Nikar si ne mislite, da potem, ko shujšate za 10 kilogramov, pa to pomeni, da lahko spet jeste po starem ...
Erika Volk
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023