Datum: 6.2.2022 12:25:42 - Rubrika: Dobro je vedeti
Poglejte svoje roke in ugotovite, kako zdravi ste
Naš organizem pozna celo vrsto sistemov za alarmiranje, a kaj ko jih ljudje ignoriramo - Predstavljamo vam sistem diagnosticiranja iz rok.
Prav nenavadno je, kako smo v zadnjih desetletjih pozabili na naravne simptome in veliko bolj zaupamo diagnozam uradne medicine. Saj ne, da bi bilo s tem kaj narobe, a včasih nam telo sporoča veliko prej, kot nastopi problem. Tudi uradna medicina se strinja, da le preventiva uspešnejša od kurative, zato na te signale ne bi smeli pozabiti.

Da je človekovo zdravje skupek vrste na videz nepovezanih dejavnikov in, da je potrebno na vsesplošno počutje gledati celovito, so zdravilci spoznali že pred tisočletji. Tako je nastala ajurvedska medicina in kopica drugih alternativnih metod zdravljenja. Med najbolj znanimi sta akupunktura in akupresura. Prva zdravi z zbadanjem igel, pri drugi pa je dovolj pritisk prsta, če le veste, kje in kako.


A vrnimo se k rokam. že samo pogled na prste vam lahko veliko pove:
  • Palec: povezan je z možgani, spremembe na njem pa so običajno posledica stresa, napetosti, nervoze. Dovolj je, da se vam koža na palcu suši, ali dobite kak izpuščaj ... Vse to so lahko znaki, da lahko v nekaj dneh pričakujete glavobole. Potrebujete sprostitev. Takšno z možgani na paši.

  • Kazalec: je povezan s pljuči. Spremembe napovedujejo nevarnost prehladov, pljučnice, bronhitisa, tudi kašlja ... S pljuči je povezana tudi prekrvavitev, slabokrvnost, pomanjkanje energije, kronična zaspanost ... Spremembe na kazalcu so znak, da morate več časa preživeti zunaj. Privoščite si kak nedeljski izlet.

  • Sredinec: nakazuje spremembe v črevesju, želodcu in jetrih. Spremembe na sredincu so neposredno povezane s hrano in načinom prehranjevanja, zelo pogosto pa so spremembe pogojene tudi s časom, ki ga namenjate obrokom. Vaša prebava se lahko občutno izboljša, če si vzamete več kot pol ure za obrok.

  • Prstanec: je povezan z jetri in razstrupljanjem telesa. Ker so jetra naš največji notranji organ in so povezane s številnimi nalogami pri presnovi in čiščenju telesa, lahko spremembe na prstancu nakazujejo na več težav. Poleg nepravilne hrane in pijače, je prstanec lahko znak tudi za prehlad, ali kakšno drugo notranje vnetje. Za nekaj dni vam priporočamo lažjo, morda celo dietno hrano.

  • Mezinec: kaže spremembe na srcu. Vsaka preobremenitev, tudi pretirano ukvarjanje s športom, nepotrebno razburjanje in celo preveč pikantna hrana, lahko pustijo posledice na srcu. S srcem je povezana tudi kri, pa se za spremembami na mezincu lahko skriva opozorilo, da morate jesti več in bolj vitaminsko hrano. Če se težave s srcem vlečejo dlje časa, potem se za nekaj dni umaknite na samoten, umirjen kraj brez telefonov. Bo pomagalo!

vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021