Datum: 30.4.2022 18:55:00 - Rubrika: Zanimivosti
Kako Amiši zdravijo raka
Tradicionalna medicina Amišev sloni samo na naravnih sestavinah, njihovi recepti pa so presenetljivo učinkoviti.
Ste se kdaj vprašali, kako Amiši zdravijo raka, visok holesterol, krvni pritisk in vrsto drugih bolezni? Amiši so namreč pripadniki anabaptistične veje protestantske krščanske verske skupnosti, znani pa so po preprostem načinu življenja, oblačenja in zavračanju moderne tehnologije v vsakdanjem življenju. Zanimivo je, da je to skupnost leta 1693 v Švici ustanovil Jakob Ammann, v 18. stoletju pa je večina migrirala v ZDA in Kanado. Zadnji podatki so iz leta 2008, ko je bilo v ZDA 227.000 Amišev, podatkov o tej skupnosti v Evropi pa ni.

Biblija Amišev se imenuje Ordnung, ki med drugim prepoveduje lastništvo avtomobilov, traktor je pogojno uporaben le, če ima železni volan, ne sodelujejo na volitvah, edini davek, ki ga plačujejo je davek na dohodek od prodaje kmetijskih pridelkov, ne hodijo na sodišče, pa tudi uporabna sodobnih tehnologij je prepovedana, čeprav Amiši kljub vsemu uporabljajo moderne štedilnike in hladilnike.

Ker pa se njihovo znanje prenaša iz roda v rod, so zanimive predvsem njihove recepture, ki vse izvirajo iz narave, sodoben svet pa je na moč narave povsem pozabil.

Med zanimivejše gotovo sodi naslednji recept.

Sestavine:
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 strok naribanega česna
  • 1 žlička naribanega svežega ingverja
  • 1 žlička medu (ali kakšnega drugega sladila)
Priprava:

Vse sestavine dobro premešajte med sabo, mešanico pa lahko hranite do 5 dni v hladilniku. Vsako jutro na tešče pojejte eno žličko tega napitka in po dveh tednih redne uporabe se vam bo zdravje občutno izboljšalo.

Tako vsaj verjamejo Amiši, ki na tak način zdravijo ne samo raka in povišan holesterol, pač pa tudi astmo, impotenco, artritis, najrazličnejše razjede, prehlade, infekcije ...

Še to: pri Amiših je 5-krat manj rakastih obolenj, kot pri nevernih Američanih. Očitno se jim zdrav način življenja in sobivanje z naravo obrestuje.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021