Datum: 5.1.2023 13:54:01 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ki premaguje raka bolje od zdravil
Predstavljamo vam 7 živil, ki so hrana in zdravilo hkrati. Z njimi lahko premagamo najzahrbtnejše bolezni.

1. Kitajske gobe
Maitake, shiitake in še kakšna vrsta gob niso redkost. Včasih smo jih dobili le v trgovinah, ki so prodajale kitajsko hrano, danes pa se je njihova priljubljenost zelo razširila. Zapomnite si, da so najbolj zdrave sveže gobe, pa tudi posušene imajo precej zdravilnih učinkov. Kitajske gobe so dobre predvsem pri vseh vrstah rakov na notranjih organih.


2. Zelje
Brokoli, cvetača, brstični ohrovt in seveda zelje so med pridelki iz domačega vrta najmočnejši borci proti raku. So izredno močni antioksidanti, še posebej učinkoviti pa so pri deaktiviranju estrogena, ki povzroča raka na prsih. Najbolj zdravilni so surovi.


3. Soja
Seveda ne govorimo o pripravljenih sojinih izdelkih, kjer ne veste, kaj vse je zmešano vanje, pač pa o sveži soji, ki izredno dobro preprečuje širjenje malignih celic, zelo koristna pa je tudi pri zmanjševanju učinkov kemoterapije in obsevanj.


4. Semena
O lanenih in ovsenih semenih smo že veliko pisali, na seznam učinkovitih borcev proti raku pa je treba dodati še sezamova, bočna, in sončnična semena. Vsi omenjeni vsebujejo veliko fitoestrogena, ki iz telesa odstranjuje estrogen. Estrogen je namreč najbolj zaslužen za nastanek raka na dojkah, jajčnikih in maternici, pogosto pa te bolezni nastanejo zaradi porušenega hormonskega sistema.


5. Lupina citrusov
Poskusi na živalih in ljudeh so pokazali, da lahko z rednim uživanjem lupin citrusov zmanjšamo tveganje za raka za 30 %. Poleg tega lupine citrusov uničujejo in preprečujejo nastanek tumorjev ter zavirajo razvoj metastaz.


6. Kurkuma
Med indijskimi začimbami je kurkumanajboljši zaviralec raka debelega črevesa in mehurja. Poleg tega kurkuma zdravi tudi notranja vnetja, pomaga pri čiščenju telesa, izboljšuje krvno sliko ... Če morda še niste vedeli: kurkuma je gomolj rastline iz družine ingverja.


7. Česen in čebula
Česen ima sposobnost, da v našem organizmu veže nase toksine, vključno z rakotvornim kadmijem, ki nastane od cigaretnega dima. To isto velja tudi za čebulo. Česen in čebula sta zelo koristna pri raku želodca, česen pa zaradi velike vsebnosti žvepla opravlja tudi vlogo razstrupljanja jeter.

To je samo nekaj živil, ki bi morale biti pogosteje na naših jedilnikih, o zaviralnem vplivu na rakaste celice pa bi lahko pisali še pri kuhanem paradižniku, papriki, celi plejadi sadja (kivi in hruške so pri nas najpogostejše) ... Seveda ne smemo pozabiti na olja in druge vire maščob, pa tudi med in pridelke iz medu.

Zdi se, kot da nam narava sama ponuja rešitve, čeprav človeštvo vse pogosteje posega po kemičnih rešitvah. Prava pot je verjetno kombinacija obojega in preventiva.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021