Rubrika: Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kako se po naravni poti spopasti s kašljem? Suh in dražeč kašelj je v teh dneh pogosta nadloga ...
Kašelj je ena večjih nadlog v zimskem času, spodnji trije nasveti pa so namenjeni zgolj lajšanju. Če imate gnojni kašelj, ki se vleče več dni, poleg tega pa se med dihanjem slišijo piskajoči zvoki, je to znak, da morate k zdravniku. Po drugi strani pa so domača zdravila najbolj koristna, če jih jemljemo preventivno.

Karamelno mleko z žajbljem
Veliko žlico sladkorja dajte v posodo in jo segrevajte tako dolgo, da sladkor karamelizira. Nato čezenj polijte skodelico mleka in vse skupaj dobro mešajte, dokler se sladkor povsem ne raztopi v mleku. Posodo odstavite, v mleko dajte nekaj vejic žajblja, pokrijte in počakajte 5 minut. Mleko na koncu precedite in ga pijte čim bolj vročega.

Sirup iz črne redkve
Črna redkev sodi med bolj zdrava živila, ki jih imamo te dni doma. Sirup naredite tako, da v redkev izdolbete jamico v katero lahko vlijete za 2 do 3 žlici medu. Iz izdolbenega mesa oblikujte pokrov, da prekrijete med. Redkev, ki vam služi, kot posoda, za 2 dni postavite na okensko polico. žlička takega sirupa na dan bo zelo pomagala pri premagovanju kašlja.

Čebulni sirup
Čebula ima izredno veliko vitaminov in mineralov, njen največji problem pa je, da je ne moremo jesti v velikih količinah, razen, če iz nje ne pripravite sirup. S sekljalnikom na drobne koščke narežite čebulo, nato pa v razmerju 1 : 1 (pol litra vode za pol kilograma čebule) dodajte vrelo vodo. Vse skupaj dobro zmešajte in v enaki količini, kot vodo, dodajte še sladilo (lahko je samo med, lahko pa kombinacija medu in sladkorja). Vse skupaj naj vre še približno 2 minuti, nato pa prelijte v temno steklenico. Sirup hranite na temnem in hladnem prostoru, pojeste pa lahko do 5 žlic na dan.

Limona in ingver
V manjšo posodo naribajte lupino ene limone in dodajte prav toliko narezanega ingverja. Prelijte s skodelico vode in približno 5 minut grejte tik pod vreliščem. Vodo odcedite, preko limone in ingverja pa vlijte skodelico medu. Ponovno grejte tik pod vreliščem. Ves čas pa dobro mešajte. Odstavite po 5 do 10 minutah, ko se zmes dobro združi in dobite gost sirup. Prelijte v posodo s pokrovom, ki jo lahko hranite v hladilniku, vendar ne več kot 2 meseca. Pojeste lahko do 6 žličk na dan.

Jabolčni kis in poper
Če zdravilo proti kašlju potrebujete takoj, vam bo morda pomagal naslednji nasvet. V kozarcu zmešajte 1 žlico medu, 1 žlico jabolčnega kisa, 1/4 žličke kajenskega popra in 1/4 žličke ingverja (ingverjevo korenino naribajte). Ko dobite kečapu podobno snov, jo lahko razredčite še z malo vode in popijte.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023