Datum: 15.12.2022 19:48:07 - Rubrika: Zanimivosti
Pokaži mi jezik, pa ti povem, kako zdrav(a) si
Vsako jutro pred umivanjem zob si v ogledalo poglejte svoj jezik, pa boste izvedeli, kako je z vašim zdravjem.
Na jeziku se najprej pojavijo znaki, da je z vašim zdravjem nekaj narobe. Še preden zbolite, se jezik drugače obarva, poleg tega nastanejo globoke brazde, obloge ... Predstavljamo vam nekaj primerov, ki vam bodo pomagali razumeti, kaj se dogaja v vašem telesu.

Gladek in bled jezik

Če je vaš jezik presenetljivo gladek, manj intenzivne barve, na trenutke se vam bo zdel morda celo siv, to pomeni, da vam primanjkuje železa, ali vitamina B12. Lahko ste tudi slabokrvni, ali pa gre za težave pri presnovi.

Jezik z oblogami

Če se na vašem jeziku pojavijo debele obloge in globoke brazde, je to znak, da je nekaj narobe z imunskim sistemom. Globlje so brazde, v slabšem stanju je vaš imunski sistem. V takih trenutkih vas lahko že najmanjša stvar priklene na posteljo. Čim hitreje poskrbite za zadostno dozo vitaminov.

Jezik s temno-svetlimi lisami

Če se na jeziku pojavijo temne in svetle lise (običajno so najbolje vidne od strani), to kaže na težave s srcem. Lahko gre tudi za napad glivic, kar je posledica nezadostne ustne higiene, paziti pa morate tudi na imunski sistem. V vsakem primeru pa se izogibajte večjih telesnih naporov in stresa.

Svetel, bled jezik

Kadar dobi jezik svetlo barvo, na njem pa ni globljih brazd, se za tem lahko skrivajo ustne bakterije, ki so posledica zanemarjanja ustne higiene, ali pa se vam obetajo težave s prebavo. Pomaga več ščetkanja zob, pa tudi popiti morate več vode.

Otečen jezik

Kadar imate težave s ščitnico, jezik vedno oteče. Otečen jezik je tudi znak, da je nekaj narobe s hormoni, da vam primanjkuje energije in, da je nekaj narobe z vašo presnovo. Namesto, da bi telo iz hrane črpalo energijo in hranljive snovi, nekaj te procese ovira. Seveda pomaga prečiščevalna dieta.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021