Datum: 19.12.2022 10:59:55 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj je dopoldan dobro jesti slanino
Ali ste vedeli, da vsebuje slanina nekatere aminokisline, ki nevtralizirajo delovanje alkohola? To pa je samo ena od mnogih presenetljivih lastnosti ...
1. Slanina pomaga pri mačku
Britanski raziskovalci iz univerze v Newcastlu so ugotovili, da maščobe pomagajo pri zmanjševanju posledic preveč popitega alkohola, poleg tega vsebuje slanina nekatere vrste nevrotransmiterjev, ki prav tako zmanjšujejo vpliv mačka po prekrokani noči. Nekateri celo pravijo, da lahko s koščkom slanine ukanite alkotest.

2. Slanina osveži dah
Pozabite na zobne paste, ustne vodice in druge preparate, ker boljšega od slanine ni. Slanina v resnici ne izboljša ustnega vonja, pač pa je vonj po dimljenem mesu tako prevladujoč in ljudem prijeten, da druge vonjave dobesedno izginejo. Drugače pa ponekod po svetu že prodajajo zobne paste z okusom po slanini.

3. Slanina povzroča zasvojenost
Hrana z izrazitim vonjem in močnim okusom stimulira možganski center za užitek. Z rednim in pogostim uživanjem slanine, postanemo dobesedno odvisni od slanine. V ZDA so že zabeležili nekaj primerov tovrstne bolezni, pri nas pa še ne. Morda zato, ker nihče ne verjame, da taka bolezen sploh obstaja.

4. Praznik slanine
Slanina je bila in je še za mnoge države zelo pomembna. V ZDA se še spomnijo vojne med severom in jugom, ko je bila poraba slanine celo višja, kot danes. V Evropi je slanina dobila status prestižnega in dragocenega živila med prvo svetovno vojno, ko so vojakom razdeljevali drobne koščke, ki so služili namesto sladice ... Prav zato je zadnjo soboto pred prvomajskimi prazniki svetovni dan slanine, ki pa ga praznujejo predvsem v ZDA. In kako ga praznujejo? Tako, da se požvižgajo na zdrav zajtrk.

5. Slanina izboljšuje spomin
Na univerzi v Severni Karolini v ZDA so med podrobno analizo vpliva slanine na naše zdravje naleteli na veliko mikrohranila imenovanega holin, ki je pomemben pri regeneraciji možganskih celic. Študija je pokazala, da ima slanina še zlasti velik vpliv pri otrocih, ki se jim možgani najhitreje razvijajo, koristna pa je tudi za nosečnice in športnike, ki so izpostavljeni velikim naporom.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021