Datum: 8.12.2022 13:26:56 - Rubrika: Dobro je vedeti
Tudi lakoto je mogoče prelisičiti
Objavljamo 3 preproste načine, kako premagati lakoto in manj jesti.
Kozarec vode
Verjetno veste, da potrebujejo možgani 20 minut, da registrirajo, da imate poln želodec. Če boste 20 minut pred obrokom popili kozarec vode, bo vaša lakota bistveno manjša, manj boste pojedli in lažje boste hujšali. Poleg tega boste z vodo vnesli v telo nekaj mineralov in pa veliko tekočine. Dehidracija je za vse, ki hujšajo, največja nevarnost. Dehidracija namreč povečuje apetit, zato se izogibajte začinjenim, predvsem slanim jedem.

Chia semena
Chia semena so starodavna ljudstva v Južni in Srednji Ameriki uporabljali za zdravljenje veliko bolezni, danes pa vemo, da imajo semena izredno veliko omega 3 maščobne kisline. Poleg tega so prave energetske bombice, zmešane z jogurtom pa veljajo za zelo zdrav zajtrk. Chia semena imajo malo kalorij, veliko vlaknin in veliko beljakovin. Ena žlica semen namreč vsebuje 2 grama beljakovin in kar 5 gramov vlaknin. Naj bo to vaš zajtrk, pa boste zelo kmalu občutili pozitivne učinke.


Če boste jedli počasneje, boste bolj uživali v hrani, najpomembneje pa je, da bo občutek sitosti trajal dlje časa. In kaj pomeni počasi jesti? Če jeste obrok manj kot 20 minut, je to zelo hitro. Če jeste od 20 do 40 minut, je sicer dobro, vendar še vedno hitro. Priporočljivo je jesti več kot 40 minut.
vkj
(Namastenutritionist.com)


Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021