Datum: 16.2.2022 18:57:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
Spoznajte najpomembnejše domače zdravilo
že Hipokrat je z glino zdravil revmatična obolenja, poškodbe od vojnih pohodov, celo tifus so svoj čas premagovali z njo, danes pa imamo raje zbirko tablet.
Glina dokazano zdravi in to ji priznava celo uradna medicina, ki jo uporablja pri zdravljenju arterioskleroze, obolenj dihalnih poti, sprememb na koži, hkrati pa zelo pomaga pri čiščenju organizma, pri želodčnih težavah in celo pri izpadanju las. Za glino velja, da pomaga zunaj in znotraj, vsebuje pa kar 75 različnih mineralov, kar pojasni njene številne zdravilne lastnosti.

Najbolj presenetljiva je ugotovitev, da glina znižuje holesterol, ker pospešuje metabolizem in krepi črevesno floro.

Kako uporabiti glino?

Običajno iz gline naredimo obkladek in ga za 20 do 30 minut postavimo na obolelo mesto. pri tem je dobro vedeti, da rdeča glina pomaga pri vnetjih sklepov in hrbtenice. Roza glina pomaga pri zdravljenju krvnih žil (še posebej na nogah). Rumena glina pomaga pri vnetjih, sprošča in je namenjena predvsem težavam na obrazu. Bela glina zdravi kožne bolezni in se najpogosteje uporablja tudi v kozmetiki (zlasti učinkovita je pri odpravljanju gub). Modra glina je najbolj univerzalna od vseh. Seveda je barva gline odvisna od njene kemijske sestave.

Glineni napitek

Med zdravilci je zelo priljubljen glineni napitek. Notranja uporaba gline je namreč vsaj tako pomembna, kot zunanja, čeprav moramo dodati, da je znanstvenih dokazov o zdravilnih učinkih zelo malo.

Napitek iz gline pripravimo tako, da v kozarec damo za čajno žličko gline v prahu. Čez njo nalijemo 1 do 2 decilitra vode. Dobro premešajte in počakajte nekaj minut, da se na dnu kozarca naredi usedlina (usedline ni treba popiti). Napitek pijte zjutraj na tešče, ali pa zvečer pred spanje in sicer ne več kot 3 tedne zapored. Potem morate narediti vsaj teden dni premora, nato pa lahko postopek ponovite.

Za konec pa še vprašanje: ali je glina čudežno zdravilo?

Nikakor. Glina je po besedah patra Ašiča pripomoček, ki bi moral biti sestavni del vsake domače lekarne.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021