Rubrika: Zanimivosti
Hrano, ki jo lahko ponoči kradete iz hladilnika
Se ponoči prebujate in hodite ropati hladilnik? Nič hudega, če boste imeli pripravljene zaloge polnočne hrane, ki ne redi.
Priznajte, da pogosto ponoči stojite pred odprtim hladilnikom in nemo zrete vanj ter tuhtate, kaj pojesti, da ne bi preveč redilo, da ne bi preveč razdražili želodca in, da bi se zjutraj vseeno zbudili lahkih nog.

živila bogata z beljakovinami
Med spanjem, tudi če samo za malo zadremate, se metabolizem upočasni, ponoči pa so presnovni procesi še počasnejši. Zato je zelo pomembno, da se med nočnimi roparskimi pohodi izogibate rdečemu mesu, ogljikovim hidratom (tudi postanim testeninam, če se tolažite s člankom Zakaj so ohlajene testenine bolj zdrave od vročih), sladkim pijačam, torticam.

Namesto tega raje izberite jajca, špinačo, krekerje s sirom, tu in tam pa lahko tudi sendvič z belim piščančjim mesom.

Zelena zelenjava
Zelena zelenjava ima veliko vlaknin in drugih hranljivih snovi. Poleg tega ima zelena zelenjava nizek glikemični indeks, upočasnjuje prebavo, veliko te zelenjave pa ima celo manj kalorij, kot je telo potrebuje za prebavo (Hrana z negativnimi kalorijami).

Nočni (zgodnji) zajtrk
Če nimate nobene ideje, kaj jesti sredi noči, ne morete zgrešiti, če jeste to, kar jeste za zajtrk. To pomeni, da si ponoči lahko zmešate jogurt in kosmiče, ne dodajajte sladkorja, morda le nekaj koščkov suhega sadja ...

Na koncu pa še nasvet ... Preden odprete hladilnik, naredite vsaj dva velika požirka vode. Tako boste vsaj malo potešili lakoto, vaše oči pa bodo manj lačne.
vkj


Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023