Datum: 17.10.2021 18:14:02 - Rubrika: Zanimivosti
Zemljevid, kako čustva vplivajo na zdravje
Premalo se zavedamo, da naše misli in čustva tudi vplivajo na naše zdravje. Pravzaprav smo res sami svoje sreče kovač, zato dobro premislite, ko se boste naslednjič razjezili in zakaj
Naša čustva ustvarjajo zelo močne pritiske na telo in dobesedno motijo njegovo delovanje. Pa ne samo to! Čustva lahko tako obremenijo življenjske procese, da lahko to pripelje do težkih bolezni s tragičnim koncem. Namreč, če pozorno pogledate zemljevid na kateri predel telesa čustva najbolj vplivajo, boste videli, da se največ stvari dogaja v okolici srca.

Na univerzi Aalto University na Finskem so poleti 2013 analizirali 701 udeleženca pri katerih so merili 13 čustvenih stanj. Večinoma so testirancem pripovedovali različne zgodbe, predvajali so jim različne filme, pogovarjali pa so se z ljudmi, ki so tudi z obrazno mimiko pri testirancih vzbujali različne občutke. Raziskovalci so pri udeležencih ves čas merili temperaturo in vlago na različnih mestih.

V raziskavo je bilo zajetih šest osnovnih čustev (jeza, strah, gnus, veselje, žalost, presenečenje) in sedem sestavljenih (tesnoba, ljubezen, depresija, prezir, ponos, sram, zavist).

In kako se bere zemljevid bolezni zaradi čustev?

Preprosto. Bolj kot gre barva proti rumeni oziroma svetlo modri na predelu, ki je tudi za vas kritičen, močnejši je učinek. že res, da rumena in rdeča barva pomenita, da so organi v tistem predelu telesa začeli pospešeno delovati, kar ni dobro, a na drugi strani pa premik barve iz temno modre do svetlo modre kaže, da se telo v tem predelu zapira, kar povzroča slabo prekrvavitev, mravljince ...

In še eno malenkost je mogoče razbrati iz te slike: najboljše je nevtralno stanje, ker naše telo ne pozna ne dobrih in ne slabih čustev. So samo ena čustva in samo eno zdravje.

Spomnimo še na članek z naslovom Kaj sporoča zdravilec, ki je živel 256 let, kjer je Li Ching Yuen že pred 100 leti opozarjal na to, kar so finski znanstveniki potrdili še z znanstveno metodo.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021