Datum: 16.10.2022 6:27:05 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Res, da je dolgo trajalo, da je prišlo do nas, a že leta 1999 je nek ruski časopis pisal o zdravilcu, ki je patentiral 2500 let staro Hipokratovo skrivnost granatnih jabolk
Ruski zeliščar G. I. Glubokog je leta 1996 vložil več sto patentov za zdravila iz naravnih sestavin. Za vse je trdil, da jih je pred 2500 leti poznal že Hipokrat, a takrat se jim o patentih še sanjalo ni. Ruski patentni urad je v birokratski maniri sledil zahtevi zeliščarja, mediji pa so se zgražali, da naravnih zdravil ni mogoče patentirati.

A zgodba ima povsem drugačen razplet.

Več let je namreč trajalo, da je Glubokog pridobil vse papirje, da je lastnik hipokratove ljudske zapuščine (stari zdravilci niso bili nič drugega, kot živa enciklopedija ljudskega znanja), od takrat naprej pa redno in sistematično brezplačno objavlja recepte, ki marsikoga presenetijo.

Ko so v nekem intervjuju Glubokoga vprašali, zakaj je patentiral nekaj, kar ni njegovo, je odgovoril s preprosto resnico: "Zato, da se do tega znanja ni dokopala farmacevtska industrija. Moje življenjsko poslanstvo ni obogateti, pač pa pomagati ljudem."

Kaj z lupino granatnega jabolka?

Med vsemi do sedaj objavljenimi recepti je največ prahu dvignila lupina granatnega jabolka, ki je najbolj učinkovito sredstvo za odpravljanje želodčnih in črevesnih težav, pomaga pri zdravljenju diareje, kolere, vnetja slepiča, salmoneloze ... V samo nekaj urah regenerira celoten črevesni ekosistem in mnogi, ki so že preizkusili to metodo zdravljenja, zatrjujejo, da vas granatni čaj pozdravi v 5 urah.

Glubokog svetuje, da lupino granatnega jabolka narežete na drobne koščke in jih na soncu posušite.

Zdravljenje poteka tako, da v segreto skodelico najprej daste 10 do 12 gramov suhih lupin, preko pa prelijete 200 ml vrele vode. Razmerje med vodo in granatnimi lupinami mora biti 1 : 20. Če je manj, nima učinka, če je več, pa lahko nastopijo vrtoglavica, glavoboli, pretirano potenje, kar spet izniči učinke zdravljenja. Skodelico nato pokrijte in pustite stati 25 do 30 minut.

Po tem času naj bolnik popije polovico skodelice (čaja nikar ne precejajte), po 3 urah pa še preostanek.

Bolnik bo izboljšanje začutil že po 10 minutah, popoln učinek očiščevalne kure pa je viden šele po 5 urah.

V primeru resnejših ran na črevesju Glubokoog svetuje pitje granatnega čaja 4-krat na dan in sicer vsak drug dan. Po enem tednu velja narediti premor vsaj teden dni. Lupina granatnega jabolka ima namreč posebne lastnosti, ko v črevesju uničuje slabe bakterije in daje prostor zdravim.

Pitje čaja iz lupine granatnega jabolka je priporočljivo tudi zdravim, vendar ni treba pretiravati.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021