Datum: 31.10.2022 18:25:40 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj zdravi jetra in kosti ter znižuje holesterol?
Ali ste vedeli, da je pektin visoko topna vlaknina, ki močno absorbira holesterol in je največ najdemo v figah?
Sadje pomaga izločati strupe iz telesa. To dejstvo še kako velja za fige, ki povečujejo nastajanje sluzi v telesu, s tem pa se izboljšuje delovanje želodca in črevesja. Ker pa imajo fige še veliko antioksidantov, pomagajo pri preprečevanju raka in cele vrste drugih bolezni.

Tu pa se seznam zdravih sestavin v figah ne konča. Najdemo še izjemno veliko maščobnih kislin omega in omega 6. Veliko je tudi kalcija, ki je bistven za rast in trdnost kosti. Vsebujejo tudi kalij, ki pomaga telesu učinkoviteje uporabiti kalcij. Oba elementa sta ključna tudi pri celjenju ran. Fige so idealne za celjenje poškodb kože, zelo dobro vplivajo tudi na delovanje jeter. Z veliko figami je mogoče jetra ozdraviti praktično vseh bolezni, ker jih fige razbremenjujejo.

Nutricistično velja, da imajo fige 11 vitaminov, 14 pomembnih mineralov in 14 aminokislin, ki so sestavni delci beljakovin. Take količine zdravja le redko najdemo v drugem sadju.

Za konec pa še nasvet. Največ polifenolov, zelo močnih antioksidantov, je v lupini temnomodrih fig. Bolj kot je figa modra, več je antioksidantov in bolj zdravilno moč ima.

In še ... Če jeste suhe slive, ki so prav tako zdrave, si morate vedno umiti zobe. Imajo namreč veliko sladkorja, ki povzroča širjenje kariesa.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021