Datum: 31.10.2021 20:54:01 - Rubrika: Zanimivosti
Skrivnost francoskih ženskih gub
Francozinje po svoji prehrani odstopajo od drugih po dveh stvareh: jedo manjše porcije večkrat na dan in na njihovih jedilnikih so 3 "super živila", ki ohranjajo kožo elastično in fit
Ko so Francozinje vprašali, kdaj se začne starost, so vse približno enako odgovorile: vsak človek je lahko do 80-tega leta mladosten, če primerno skrbi zase. Seveda bi lahko tak odgovor pripisali prirojeni galski samozavesti, a že bežen pogled na fotografije ostarelih Francozinj kaže, da morda imajo prav. Francozinje v jeseni življenja v povprečju izgledajo bolj mladostno, kot Nemke, Italijanke, da o drugih narodih ne govorimo. Je za to kriva nacionalna mentaliteta, saj je vendar kozmetična in modna industrija doma v Franciji? Ali pa je razlog kje drugje?

Skupina madžarskih strokovnjakov je analizirala francoske prehranske navade. O vitkejših postavah Francozinj smo na Vem kaj jem že pisali (preberite prispevek Skrivnost vitkih Francozinj). Pisali smo tudi o fenomenu ostarelih Japonk (preberite Zakaj Japonke živijo dlje in se ne redijo?). Zdaj pa dodajamo še eno skrivnost, do katere so se, kot rečeno, dokopali Madžari (kdo bi vedel, kaj imajo za bregom naši vzhodni sosedi).

Obstajajo tri živila, ki jih zlasti Francozinje pojedo občutno več, kot druge ženske po Evropi.

Avokado čisti kožo, odpravlja akne, odpira zamaščene pore in ima veliko vitamina E, kar daje dodatno elastičnost koži, nohtom in lasem.

Drugo čudežno živilo so banane, ki uravnavajo količino vode v telesu in prav tako zelo blagodejno vplivajo na našo kožo, še posebej v starosti. poleg tega imajo banane veliko hranljivih snovi, ki nam dajejo občutek sitosti, hkrati pa se od banan ni še nihče zredil. Raziskava je pokazala, da Francozinje pojedo v povprečju 3 banane na dan.

Tretji mušketir v boju z večno lepoto pa je špinača, ki ima v sebi veliko luteina, ki ohranja vlago v koži in ji daje elastičnost, hkrati pa je zelo dober za krepitev vida. Špinača je na francoskih mizah v obliki solate, kuhana, v omaki, kot priloga ...
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021