Datum: 17.10.2022 6:29:46 - Rubrika: Zanimivosti
Smuti iz ene sestavine za točno določeno težavo
Zelenjavni sokovi so zelo hranljivi in pravi mali zakladi zdravja - Sokovi iz ene zelenjave imajo običajno več zdravilnih učinkov, kot mešanice ...
Če ste pristaš doma narejenih zelenjavnih sokov, potem veste, kako težko je ujeti in ponoviti (ponavljati?) isti okus. Poleg tega ima vsaka mešanica prevladujočo sestavino, kako tak napitek vpliva na naše telo, pa je zmeraj uganka.

Vsemu temu se lahko ognete, če si pripravljate sokove samo iz enega sadja oziroma zelenjave.

Korenček
Če boste vsako jutro popili dva decilitra čistega korenčkovega soka, potem vam bodo najbolj hvaležne ledvice, takoj na drugem mestu pa so lasje in nohti. Če sok še rahlo začinite (posebej veliko dodajte popra), boste dobili nov, neznan okus, ki odstrani vse črevesne bolezni, krce v trebušni votlini ...

Fižol
Tudi iz fižola je mogoče narediti zdravilen napitek. V mikser dajte stročji fižol, vendar ne več kot deciliter na dan. Sok je zelo koristen za srce, proti ledvičnim kamnom, revmatizmu, sladkorni, najbolj pa pomaga pri čiščenju kože in mozoljev. Fižolov sok bi morali piti predvsem mladostniki.

Repa
Kuhana, ali surova repa je balzam za želodec. Repa je prav tako tudi zelo bazična, kar pomeni, da je priporočljiva, ko vas peče zgaga (trebušna kislina). Je pa tudi pri tem potrebno biti pazljiv, saj je maksimalna dnevna količina vsega 1 deciliter 5 minut pred vsakim obrokom.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021