Datum: 17.9.2022 18:19:53 - Rubrika: Zanimivosti
Zakaj je sušenje perila v stanovanju zdravo
Sušenje perila v stanovanju v zimskih mesecih je lahko zelo koristno za zdravje in izboljšuje počutje - Zakaj potem sploh uporabljati sušilni stroj, ali, bog ne daj, balkon?
Ali ste vedeli, da je v ZDA 87 milijonov sušilnih strojev (približno tretjina gospodinjstev) in, da kljub vsemu 79 % Američanov suši perilo na stojalih v stanovanju? Ali ste vedeli, da "samo" 45 % Srbov suši perilo v stanovanju, ostali pa na balkonu? In ali ste vedeli, da samo še 5 % Slovencev suši perilo zunaj, vsem na očeh?

Kljub vsemu ima sušenje perila na tradicionalen način nekaj pomanjkljivosti. Perilo sušeno v zaprtem prostoru se hitreje razbarva, prihaja do zategovanja tkanin in neenakomernega širjenja, poleg tega pa povečana vlažnost lahko povzroči astmatične napade, v skrajnih primerih tudi stensko plesen.

Kaj pa dobre lastnosti?

Stanovanje z več vlage se hitreje segreje in ostane dlje časa toplo. Prijeten vonj svežine pomirja in sprošča. Ena ura v prostoru v katerem se suši perilo ima podobne učinke, kot 20 minut vroče kopeli z aromaterapijo. Poleg tega se odpro dihalne poti, pore na koži, pospešijo se čistilni procesi v telesu ...

Upoštevati pa morate še nekaj ... Ko so anketirance vprašali, kako sušijo perilo in zakaj tako, jih je 25 % odgovorilo, da se sušenju v zaprtem prostoru izogibajo, ker to pri njih povzroča glavobole. Neprijeten vonj je lahko zelo moteč ...
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021