Datum: 17.9.2021 20:59:53 - Rubrika: Zanimivosti
Zakaj je sušenje perila v stanovanju zdravo
Sušenje perila v stanovanju v zimskih mesecih je lahko zelo koristno za zdravje in izboljšuje počutje - Zakaj potem sploh uporabljati sušilni stroj, ali, bog ne daj, balkon?
Ali ste vedeli, da je v ZDA 87 milijonov sušilnih strojev (približno tretjina gospodinjstev) in, da kljub vsemu 79 % Američanov suši perilo na stojalih v stanovanju? Ali ste vedeli, da "samo" 45 % Srbov suši perilo v stanovanju, ostali pa na balkonu? In ali ste vedeli, da samo še 5 % Slovencev suši perilo zunaj, vsem na očeh?

Kljub vsemu ima sušenje perila na tradicionalen način nekaj pomanjkljivosti. Perilo sušeno v zaprtem prostoru se hitreje razbarva, prihaja do zategovanja tkanin in neenakomernega širjenja, poleg tega pa povečana vlažnost lahko povzroči astmatične napade, v skrajnih primerih tudi stensko plesen.

Kaj pa dobre lastnosti?

Stanovanje z več vlage se hitreje segreje in ostane dlje časa toplo. Prijeten vonj svežine pomirja in sprošča. Ena ura v prostoru v katerem se suši perilo ima podobne učinke, kot 20 minut vroče kopeli z aromaterapijo. Poleg tega se odpro dihalne poti, pore na koži, pospešijo se čistilni procesi v telesu ...

Upoštevati pa morate še nekaj ... Ko so anketirance vprašali, kako sušijo perilo in zakaj tako, jih je 25 % odgovorilo, da se sušenju v zaprtem prostoru izogibajo, ker to pri njih povzroča glavobole. Neprijeten vonj je lahko zelo moteč ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021