Datum: 5.9.2021 20:41:33 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako narediti, da po kopeli ne boste lačne?
Pozitivne učinke aromaterapije na telo in duha so poznali že stari Grki, danes pa kozmetična industrija s pridom izkorišča vonjave tudi za to, da se redite ...
Naredite stop vsemu, kar diši po vaniliji, kokosu, ali breskvah! Vse to namreč pospešuje tek in ni čudno, če skočite pod tuš, se namilite z omamnim kokosovim milom, potem pa naravnost v hladilnik po novo zalogo kalorij, četudi vam razum narekuje, da je nemogoče, da bi bili lačni, ko pa ste pred petimi minutami jedli.

Poleg kokosa, vanilija in breskev so med "nevarnimi" še cimet, jagode, čokolada, kava, vsi vonji z mlečno osnovo ... Veste pa kako sami prepoznate vonj, ki vas najbolj redi? Gostilničarji so še posebej zvita vrsta ljudi in zato na mize, okenske police in vhodna vrata nastavljajo vonjave, ki vas naredijo še bolj lačne. In če imate kaj podobno dišečega doma, potem imate problem.

Če obstajajo vonjave, ki spodbujajo tek, morajo tudi take, ki ga zavirajo. Najboljši zaviralci so citrusi (limone, pomaranče). Zelo dobra je tudi meta, vsi vonji iglavcev, sivke, kamilice. Slednje vonjave tudi pomirjajo in sproščajo telo, zato vam jih zelo priporočamo.

Poznamo pa tudi vonjave, ki včasih učinkujejo tako, drugič pa povsem nasprotno. Bodite pazljivi na mandarine, jabolka, šipek in eksotična sadja.

Na koncu upoštevajte še to, da vonj doseže možgane v nekaj sekundah, po pol minute ste že na robu obupa od navonjane lakote. Poskusite pod tušem, ali v kadi vzdržati vsaj 15, še bolje 20 minut. V tem času se bo oglasil želodec in potrdil, ali ste res lačni.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021