Rubrika: Dobro je vedeti
Kako vsak dan pojesti 2000 J (500 kalorij) manj?
2000 J (500 kalorij) manj od predpisane količine je še vedno magična meja, ki loči običajno prehranjevanje od hujšanja. Vendar pa: si znate predstavljati, koliko je 2000 J?
Vse diete na svetu temeljijo na paradigmi: jej manj. Tudi, če se prehranjujete po LCHF in želite shujšati, boste morali kontrolirati oblike. Jesti maščobe, ali ogljikove hidrate, je količinsko gledano isto redilno, razlika je le ta, da boste po hidratih po pol ure spet lačni, pri maščobah pa bo občutek sitosti trajal tudi do štiri ure.

Kakorkoli ...

Če želite hujšati, lahko to naredite na dva načina: ali 500 kalorij manj pojeste, ali jih 500 več porabite. Za iztočnico, da ta cilj ni nemogoč, vam ponujamo nekaj predlogov:
  • Na kosilo vedno pojdite peš. Še posebej, če kosite med službo in imate sedeče delo. Seveda je pri tem mišljena hoja v obe smeri.

  • Prelive bele, ali krem barve zamenjajte z običajnim olivnim oljem. Na splošno vse prelive v katerih ne veste kaj je, zamenjajte z oljem. Je tudi bolj zdravo.

  • Ali ste vedeli, da tisti, ki jedo počasi, zaužijejo 70 kalorij manj na obrok (ali pa jih toliko vmes porabijo). Če torej imate na dan tri obroke, lahko 210 kalorij porabite samo s počasnim prehranjevanjem. Kaj pa je počasno-jedstvo? To je takrat, ko grižljaj v ustih vsaj 20-krat premeljete iz ene v drugo stran ust. Ni malo, se pa splača.

  • Ker glava in želodec nista sinhronizirana, naredite 3 do 5 grižljajev, potem pa počakajte 15 minut. Večinoma vas bo lakota minila, zato je za hujšanje priporočljivo, da najprej pojeste denimo dobro zelenjavno juho, naredite pavzo in potem, če se le da, zaključite s kosilom. Če sodite med tiste ljudi, ki ste po četrt ure še vedno lačni, potem vam ni pomoči. 15 minut namreč traja, da želodec sporoči možganom, da je dobil novo pošiljko energije.

  • Jejte redno. Vsak dan ob isti uri. Prvi znak, da vam je telo hvaležno, bo tudi urejena prebava.

  • Nikar ne jejte iz loncev! Vedno si hrano nadevajte na krožnik, ki naj bo čim manjši. Kot tudi pribor. Ljudje večinoma še vedno jemo z očmi ... Ali ste vedeli, da z žličko za sladice lahko pojeste do 50 kalorij manj na obrok? Tudi tako lahko prihranimo dodatnih 150 do 200 kalorij na dan.

  • Smoothie je super stvar za zajtrk. Zvečer, ali popoldan vam lahko celo škodi (zvečer se mora prebava umiriti, ne pa, da jo obremenjujete z zelenjavno-sadnimi napitki, ki potem gnijejo v vašem želodcu). Smoothie pomaga pri hujšanju le, če je to edina stvar, ki jo pojeste. Veste, smoothiji imajo lahko zelo veliko kalorij. Upoštevajte to pri dnevnih seštevkih.

  • Kako močna osebnost ste, enostavno preverite: če lahko na krožniku pustite četrtino porcije, potem to pomeni, da ste pojedli četrtino manj kalorij, predvsem pa ste dokazali sami sebi, da se znate obvladati pred hrano. če to naredite pri čokoladi, pa ste tako in tako že dovolj vitki.

  • Ali ste vedeli, da prehod iz faze spanja v budno stanje povzroči v telesu določene reakcije za zagon telesa, kar porabi dodatnih 300 kalorij. Če torej spite 5 do 6 ur ponoči, lahko za uro ali dve zadremate tudi pred kosilom. Ste pozorno prebrali? Pred kosilom je dovoljeno spati.

  • Veste zakaj ni dobro jesti pred televizorjem? Ker se zlahka spozabite in pojeste več, kot je bilo potrebno.

vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023