Datum: 17.9.2021 16:57:02 - Rubrika: Zanimivosti
Ne nasedajte YouTube izzivom s cimetom
Kako je GloZell zaslovela s cimetom in skoraj umrla - Tega nikar ne poskušajte doma, ker se lahko zadušite!
Cimetov omamen vonj marsikoga premami, da bi ga pojedel kar celo žlico. A to se lahko konča zelo tragično, predvsem pa zelo boleče. že res, da spada cimet med naravne začimbe, a to še ne pomeni, da ni nevaren. Cimet, ki ga pridobivajo iz posušenega lubja cimetovcev (cinnamomum), je primeren samo kot prehranski dodatek, če pa ga zaužijete samostojno, so lahko posledice zelo hude.

Namreč, cimet spada med formaldehide, ki se ob prisotnosti vlage veže na človeško tkivo. Če torej poskusite pojesti žličko cimeta, boste najprej doživeli napad kašlja, z vsakim vdihom pa bodo cimetovi mikro delci prišli v pljuča, kjer lahko zadušijo mnoge kapilare. Poleg tega je cimet težko izkašljati, ker je njegova kemijska struktura podobna celulozi in so izbljuvki podobni tistim, ki jih imajo rakasti bolniki, bolečina v prsih pa je neznosna in lahko traja tudi do tri tedne!

Samo ena žlica cimeta lahko v telesu povzroči šok in tudi trajne poškodbe, ki povzročijo nastanek astme, trajne poškodbe glasilk, celo raka na grlu.

Zakaj je cimet resen problem?

Začelo se je leta 2001, ko je skupina mladih med video smešnicami objavila posnetek, kako so se zabavali s cimetom. Od takrat se vsake toliko pojavi nov video, ki se mu smejijo milijoni, zaradi visokih številk gledanosti, se pojavijo novi in novi, o posledicah pa le redki spregovorijo.

Oglejte si primer simpatične kodrolaske GloZell, ki po spletu s svojimi vragolijami privablja milijone gledalcev. Doslej je objavila več kot 2000 posnetkov, ki si jih je skupaj ogledalo 475 milijonov ljudi, zato ji mnogi pravijo tudi Kraljica YouTuba. Eksperiment s cimetom ji je v samo nekaj dneh prinesel več kot 40 milijonov ogledov!Po tem posnetku je GloZell za tri dni ležala, težko dihala, težko jedla in v celoti izgubila glas. Kot je sama povedala, jo je v pljučih skelelo še skoraj mesec dni po snemanju.

Od leta 2012 je uživanje cimeta v velikih količinah prepovedano v ZDA in tudi EU. Najhuje je namreč bilo februarja 2012, ko je v ZDA pristalo v bolnišnici več sto mladih, ki so želeli svoj video objaviti na spletu. Samo ta mesec je bilo po Twitterju 70.000 objav.

Cimet-izziv pa ni edini. Zelo podobno človekovo telo reagira tudi, če pojeste 7 slanih krekerjev, ki imajo visok odstotek sode bikarbone. Znan je tudi banana-split izziv, kjer je potrebno čim hitreje pojesti dve banani in gazirano pijačo Sprite (sledi zelo intenzivno bruhanje). Najstarejši izziv pa je mlečni izziv, ki se je prvič pojavil že leta 1997. V eni uri je namreč potrebno popiti 4 litre mleka ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021